Belföld

Nem mer visszaköltözni a lakásába az a férfi, aki kidobta a kutyáját az ötödikről

Felfüggesztett börtönt kapott az a 64 éves káposztásmegyeri férfi, aki kidobott az ötödikről egy kutyát. A vádirat szerint a férfi ittas állapotban átemelte a foxit az erkély korlátján, majd kidobta az emeletről.

Az eb a zuhanást követően a ház előkertjébe esett. A cselekményt észlelők azonnal állatorvoshoz vitték a kutyát. A foxi azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap elpusztult. Az állatkínzással gyanúsított férfi elejétől fogva tagadta a bűncselekményt. Hozzátartozói szerint valószínűleg kerítésnek nézte a kutya a korlátot, és saját maga ugrott ki az ötödik emeleti erkélyről.

A IV. és XV. kerületi Ügyészség állatkínzás vétsége miatt állította bíróság elé a férfit. A bíróság bűnösnek mondta ki, és őt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházra ítélte.

Az ítélethirdetés után beszéltünk a felfüggesztett börtönt kapó férfi fiával. A fiatalember megkeresésünkre azt mondta, hogy az apja valóban ittas volt, de nem követte el a borzalmakat.

A történtek után nem kis pénzért megcsináltattuk a hazugságvizsgálatot. Kiderült, hogy édesapám meg sem fogta a kutyát, mégis elítélték. Úgyhogy vicc ez az egész. De szerintem nem ezzel kellene foglalkozniuk, hanem azokkal, akik fejszével verik agyon a kutyát, mert ők a valódi bűnösök. Egyetértek a Szurkolók nevű csoporttal, amikor az állatkínzókat felkeresik. Apám azonban nem az. Berúgott, de a kutyához egy újjal sem nyúlt. Ebben ezer százalékig biztos vagyok.

– magyarázta a férfi.

Az állatkínzás miatt elítélt férfi fia lapunknak elmondta, hogy az apját többen is megfenyegették az eset után. Mivel súlyos betegséggel küzd és elege lett a fenyegetésekből, ezért a történtek után elhagyta az otthonát, és azóta sem költözött haza.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik