Élet-Stílus

Bekamerázták szülei a 15 éves amerikai fiú fürdőjét és hálóját, hogy ne maszturbáljon

Elég szigorúan veszik az önkielégítés tilalmát. Most gyerekpornó készítése is szóba jöhet ellenük.

Jogi segítséget keres egy 15 éves amerikai fiú, miután szülei kamerákat szereltek fel a hálószobájában és fürdőszobájában, hogy a folyamatos megfigyeléssel megakadályozzák, hogy maszturbáljon – írta a Daily Mail. A brit bulvárlap cikke szerint az Alaszkában élő gyerek a Reddit egyik jogi fórumán kért tanácsot, hogy mit tehet a szerinte a személyiségi jogait sértő megfigyelés ellen.

Mint írta, apja nemrégiben kopogás nélkül rontott be a szobájába, és rajtakapta azon, hogy önkielégítést végez.  Az apa azonnal üvöltözni kezdett vele, majd szülei leültették beszélgetni, ami alatt közölték vele, hogy nem szabad magához nyúlni.

A fiú elmondása szerint szülei szigorú szexuális alapelveket követve nevelik, tiltva van a házasság előtti nemi élet, és még azt sem engedik neki, hogy részt vegyen az iskolai felvilágító órákon. Így csak annyit tud a témáról, amit az interneten talált.

A  meg nem nevezett gyerek a Redditen elmondta, bár megígérte szüleinek, hogy többen nem fog maszturbálni, szüleinek ez nem volt elég, és a neten rendeltek pár biztonsági kamerát. Apja elmondta neki, hova fogják felszerelni azokat, közölve, hogy a felvételeket minden egyes nap végig fogják nézni, hogy ellenőrizzék, betartja-e a szavát, és nem végez önkielégítést.

Egy családjogi szakértő a Daily Mailnek elmondta, a bíróság feltehetően a fiúnak adna igazat, és a személyiségi jog megsértésének ítélné a fiú hálójának és fürdőjének bekamerázását. Jacqueline Newman közölte a lappal, hogy akár még gyerekpornós vádakat is fel lehetne hozni a szülők ellen, még akkor is, ha a kamerákkal nem voltak ilyen céljaik.

A jogász szerint a helyzet nem annyira rossz, hogy a gyerek elvegyék a szülőktől a hatóságok, de hozzátette, jó lenne őket beíratni egy szülőnevelő tanfolyamra, mert nagy szükségük lenne rá.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik