Élet-Stílus

Kicserélte vegán barátnője szójatejszínét valódi tejre, két hónap múlva szörnyülködve látta, mit tett

Be akarta bizonyítani, milyen nagy hülyeség a nő vegán diétája, de aztán saját magát érezhette ostobának.

Kevés dolog osztja meg annyira a nyugati embereket, mint a vegán étrend. Sokan teljes szívből gyűlölik a vegánokat, hülyeségnek tartva egész életmódot, míg a vegánok hírhedtek arról, hogy túl erőszakosan próbálják áttéríteni az ő oldalukra húsevő ismerőseiket. Idegesítve ezzel mindenkit.

Az étterme előtt tüntető vegánok előtt vágott fel egy szarvaslábat a feldühített szakács
Majd megsütötte, és az aktivisták előtt ette meg a megsütött húst a vadhúsokra specializálódott torontói vendéglő tulajdonosa.

A „vegánság hülyeség” elvét vallotta az a 24 éves férfi is, aki be akarta bizonyítani 26 éves barátnőjének, hogy nincsen szüksége olyan dolgokra, mint a szójatejszín, és semmi baja nem lesz a tejből készült kávétejszíntől. Félresikerült próbálkozását a Redditen osztotta meg.

Elmondása szerint három éve van együtt barátnőjével, akivel össze is költöztek. A nő már találkozásuk előtt vegán étrendre váltott, mert az állítása szerint jó tesz a bőrének. A fényképek ezt bizonyították: tinédzser korában teli volt pattanással, de azok az étrendváltás után eltűntek.

A férfi ezt nem fogadta el. Szerinte nem a vegán kaják, hanem csak simán az idő tüntette el a pattanásokat. Ezért cselesnek gondolt tervet eszelt ki. Két hónapon át rendes, tejből készült tejszínre cserélte le a nő szójából készült kávétejszínét, hogy aztán diadalmasan mondhassa neki:  látod, bármit ehetsz.

 Végül azonban ő volt az, aki nagyot koppant. Mint írta, a mostanában sokat sminkelő barátnőjét „előző este smink nélkül látta”, és kiderült, a lány arca nagyon csúnyán teli volt pattanásokkal. Elmondása szerint olyan volt, „mintha rovarlárvák akartak volna előtörni az arcából”.

A „Ma ezt elcsesztem” rovatban megjelent beírása nagy sikert aratott a közösségi oldalon, ahol a döntő többség iszonyatos nagy bunkónak tartotta a rosszra fordult tesztje miatt. Többen is írták, hogy csak azért regisztráltak, és léptek be a Redditre, hogy elmondhassák neki, mekkora gyökér húzás volt, amit tett.

És sokan reményüket fejezték ki, hogy miután a történet futótűzként kezdett el terjedni a Twitteren, a barátnőhöz is eljut, és felismeri magát. Hogy tudja, milyen emberrel is költözött össze.

Ez aztán az ellentüntetés: nyers húst evett a vegán fesztiválon
Biztos sokat tett most a húsevők érdekében.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik