Élet-Stílus

Az étterme előtt tüntető vegánok előtt vágott fel egy szarvaslábat a feldühített szakács

Majd megsütötte, és az aktivisták előtt ette meg a megsütött húst a vadhúsokra specializálódott torontói vendéglő tulajdonosa.

Visszavágott az étterme előtt már hónapok óta többé-kevésbé rendszeresen tüntető vegán aktivistáknak a torontói Antler étterem tulajdonosa. Michael Hunter vendéglője előtt decemberben jelentek meg a húsellenes tüntetők, akiket egy ismertebb állatvédő aktvista, Marni Ugar csábított az étterem elé.

Nem lehet svájci állampolgár a vegán aktivista, mert „túlságosan idegesítő”
A helyieknek nem tetszett, hogy a holland nő „idegesítő” médiakampányt kezdett a tehénkolompok és más svájci hagyományok ellen.

Először csak alig féltucatnyian jelentek meg, de az azóta eltelt idő alatt megnőtt a számuk, és egyre hangosabbak lettek. Hunternek előző hét pénteken végül elege lett a tüntetőkből, akik „gyilkosság”, és „az Antlernek vér tapad a kezéhez” feliratú táblákkal álltak a vendéglő előtti járdán, azt üvöltözve, hogy „gyilkos”, minden egyes alkalommal, amikor kinyílt a bejárati ajtó.

A post shared by MackenzieMackenzie (@mac515mac) on Mar 23, 2018 at 5:15pm PDT

Hunter a The Globe and Mail című kanadai lapnak elmondta: eleinte csak simán figyelmen kívül hagyta a tüntetőket, abban bízva, hogy egy idő megunják, de ez nem működött. Ahogy az sem, hogy megpróbált velük beszélni, felhívva figyelmüket az étlapon lévő vegán ételekre. Péntekre már nagyon felhúzta Huntert a tüntetés.

Sértegetnek minket, ezért én is sértegetni fogom őket. Ezért elmentem egy szarvaslábért

– mondta Hunter.

A szakács fogta magát, bement a konyhába, magához vette a lábat, majd azt az utcára néző ablak előtt lévő asztalra helyezte, és a vegán tüntetők előtt elkezdte azt kicsontozni, és feldarabolni. Majd amikor végzett, visszament a konyhába, megsütötte steaknek az egyik húsdarabot, és az étellel kiült az ablakhoz, és az aktivsták szeme láttára elfogyasztotta.

„Sokkolt. Nagyon szomorú lettem” – mondta el a jelenetről a tüntetést szervező Ugar a National Postnak.  Szerinte Hunter azért szánta rá magát erre az akcióra, mert az aktvisták kezdtek sikert aratni, és ártottak az üzletnek.

Csakhogy Hunter válasza még hatásosabb volt. A szarvaslábas akciója után jelentősen megnőtt az asztalfoglalások száma az étteremben – írta a Globe and Mail.

Bebizonyosodott: az agresszív vegák húsevésre késztetik az embereket
Nagyon lelkesen tudják mondani, miért jó leállni a húsevéssel, de pont az ellenkezőjét érik el. Legalábbis egy brit kutatás szerint.

Ahogy azt egy másik torontói étterem tulajdonosa a The Starnak elmondta: a tüntetők idegesítőek tudnak lenni, de egyben a “legcsodálatosabb marketingeszköz is egyben”, hozzátéve, hogy ötször annyi libamájat adtak el abban az időszakban, amikor az ő étterme előtt tüntettek vegán aktvisták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik