Élet-Stílus

Miért akarja mindenki, hogy a két brit hercegné utálja egymást?

A brit királyi család élete úgy tartja izgalomban az egész világot, mintha más nem is létezne rajtuk kívül. Már az ötvenes években is szerette a brit bulvársajtó Margit hercegné magánéletét, aztán a 80-as és 90-es években Diana hercegné volt az, akinek köszönhetően már nemcsak a briteket, de az egész univerzumot elkezdte érdekelni, hogy mi történik a Buckingham-palotában. Nyilván mindenki nagyon szereti nézegetni a királyi család cukiságait, vagyis Györgyöt, Saroltát és a kis Lajost, de az embereket sokkal inkább izgatják a botrányok, vagy ha azok nincsenek, akkor a kreált botrányok. Most épp az, hogy Katalin hercegné és Meghan hercegné utálják egymást. 

Meghan Markle 2016-ban jött össze a brit királynő, vagyis II. Erzsébet unokájával, Harry herceggel, akivel 2017-ben bejelentették eljegyzésüket, 2018 tavaszán összeházasodtak, nem sokkal később pedig kiderült, hogy jön a gyerek, aki várhatóan 2019 tavaszán születik meg. Az elmúlt években a brit királyi családdal kapcsolatos hírek így javarészt kettejükről szóltak, leginkább arról, hogy mennyire szokatlan, hogy egy brit herceg egy amerikai nőt, sőt, egy színésznőt vesz feleségül, és hogy mennyi szabályt szegnek meg,

  • kezdve a színes körömlakkokkal,
  • és a vállvillantó ruhákkal egészen odáig, hogy
  • nyilvános helyeken is egymáshoz érnek.

Nyilván ezen időszak alatt történtek azért más dolgok is a királyi család életében – például megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyereke, Lajos herceg, Eugénia hercegnő férjhez ment, Károly herceg betöltötte a hetvenet, amivel ő lett az Egyesült Királyság történetének legidősebb trónörököse, Fülöp herceg pedig autóbalesetezett egyet, ami lehet, hogy indokolná végre, hogy elvegyék a királynő 97 éves férjétől a jogosítványt. Szóval utóbbit leszámítva a királyi család vígan éli a saját magához képest hétköznapi, kiegyensúlyozott és boldog életét, minden rendben van.

Minden rendben? Olyan nincs!

Fülöp herceg balesetezése persze nem elég érdekes ahhoz, hogy lázban tartsa a királyi családot szerető és botrányra szomjazó rajongókat, szóval ki kellett találni valamit, amiről akár évtizedekig lehet cikkeket írni és teóriákat gyártani. Például hogy

a családba beházasodó két hercegné, Katalin és Meghan utálja egymást.

Fotó: Chris Jackson – WPA Pool/Getty Images

Ha épp nem Meghan hercegné terhességéről, akkor arról cikkeznek a sokat tudni vélő amerikai és brit bulvárlapok, hogy Katalin féltékeny Meghanra, vagy fordítva. Ezt kihasználva készített a hercegnék vélt háborújáról egy egyórás dokumentumfilmnek mondható alkotást a TLC, az a csatorna, ahol olyan műsorok futnak, amiben hisztériás menyasszonyok választanak maguknak irdatlan drága esküvői ruhát, olyan nők szülnek, akik 9 hónapos terhesen sem vették észre, hogy gyereket várnak, vagy egy YouTube-híres bőrgyógyász nyom ki kamerák előtt irreálisan nagy pattanásokat.

Az amerikai TLC-n kedd este bemutatott Kate vs. Meghan: Princesses At War?-nak (Kate vs. Meghan: Hercegnék háborúznak?) rögtön a címe gyanakvásra ad okot — már csak a végén virító kérdőjel miatt is, hisz ezek szerint nem lehet tényként kimondani, hogy bajuk van egymással.

Ki mondta, hogy feszültség van a két hercegné közt?

A média.

Pontosabban a brit bulvárlapok, akik hülyék lettek volna nem kihasználni a helyzetet, hogy van két korban megegyező hercegné, akik alapvetően más életutat jártak be, de végül ugyanoda jutottak, emiatt pedig könnyen ki lehet találni sztorikat, miszerint ezek ketten folyamatos cicaharcban állnak egymással.

Az egész hiszti ott kezdődött a lapok szerint, hogy Meghan hercegné és Harry herceg úgy döntöttek, nem a Kensington-palotában fognak élni Vilmos herceg és Katalin hercegné mellett, hanem Windsorba költöznek. Ennek a nyilvánvalóan ésszerű részét senki nem akarta meglátni, miszerint a gyereket váró hercegi párnak nem lesz elég a Kensingtonban található két hálószobás lakrész, és inkább nagyobb helyre költöznek. Sokkal könnyebb volt azt találgatni, hogy vajon miért romlott meg a kapcsolat a két pár között, miért nem akarnak egy fedél alatt élni.

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A Sun egy névtelen forrásra hivatkozva arról írt, hogy Katalint kiborította, ahogy Meghan állítólag viselkedett az ő személyzetével, emiatt pedig volt egy nagy összetűzésük az esküvő előtt, amire a királyi család röviden és tömören reagált:

Ilyen soha nem történt.

Ha a két hercegnét nem sikerül összeveszejteni egymással, akkor meg arról írnak, hogy Vilmos és Harry közt van konfliktus – nyilván az is feleségeik miatt.

A bulvárlapok nagyon szeretik úgy beállítani Meghan hercegnét, mint egy amerikai dívát, aki hozzászokott a hollywoodi pompához, és nem csak a személyzettel, de még a férjével is borzalmasan viselkedik. Még akkor is ügyesen belekötnek, ha épp valami pozitívat próbál tenni – nemrég egy bristoli szervezetet látogatott meg, akik csomagokat küldtek utcai szexmunkásoknak, a hercegné pedig kitalálta, hogy bátorító üzeneteket ír a nekik küldött banánokra, olyanokat, hogy „különleges vagy”, „szeretetreméltó vagy”. A Daily Mail ezek után újságírója gyorsan meg is írta egy cikkben, hogy nagyon amerikai dolog hazugságokat mondani valakinek, amivel aztán el lehet adni magunkat, és tette mindezt a következő cím alatt:

Ó Meghan, a banánokra írt cuki üzeneteid nem változtatnak semmin.

Miért utálná egymást a két hercegné?

A lapok szerint Meghan hercegné és Katalin hercegné alapvetően nem jön ki jól egymással, mert teljesen mások, és máshogy nevelkedtek. Magyarul ez alatt azt kell érteni, hogy

Katalin egy felső osztálybeli, milliomos családból származó, magániskolákban tanuló, fehér bőrű brit nő, míg Meghan amerikai, Los Angelesben nőtt fel, elvált szülők félvér gyereke, aki szerepelt egy viszonylag híres hollywoodi sorozatban, és mindennek tetejébe Harry herceg előtt egyszer már volt házas, vagyis szüleihez hasonlóan ő is elvált.

Szóval két nő ezek szerint csak akkor tud jóban lenni egymással, ha ugyanolyan életutat jártak be korábban, és egy feminista, a jogaiért előszeretettel szót emelő amerikai színésznő, meg egy visszafogott angol nő nem tud egymással mit kezdeni. Illetve de. Tudják egymást utálni.

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A másik kedvenc sztorija a bulvárlapoknak, hogy alapvetően Katalinnak van problémája Meghannal, méghozzá az, hogy ellopta előle a show-t, eddig ugyanis ő volt Diana után a világ kedvenc hercegnéje, aki sorra szülte a cukibbnál cukibb utódokat, most pedig Meghan hercegné tölti majd be ezt a szerepet.

Mit mond erre a brit királyi család?

Leginkább semmit, és valószínűleg a jövőben is így marad. Egyrészt egyszer már tagadták, hogy bármilyen feszültség lenne a két hercegné közt, másrészt ha azóta történt is bármi, soha nem fogják nyilvánosan elismerni, hogy Katalin hercegné és Meghan hercegné néha csúnyán néznek egymásra.

De akárki néz csúnyán a másikra, végül úgyis Katalin lesz egyszer az Egyesült Királyság királynéja, nem pedig Meghan hercegné, akit remélhetőleg felkészítettek arra még az esküvő előtt, hogy az igazi élete mellett mostantól lesz egy párhuzamos univerzumban létező, kitalált, botrányos élete is.

Kiemelt kép: Samir Hussein/WireImage

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik