Élet-Stílus

70 éves lett Károly herceg, akit hamarosan utolér a végzete

70 éves lett ő királyi fensége Károly Fülöp Artúr György herceg, vagyis röviden Károly herceg, aki gyakorlatilag születése óta vár arra, hogy anyja, II. Erzsébet királynő után egyszer majd király lesz.

Károly herceg neve hallatán az embernek elsőre általában nem az jut eszébe, hogy ő lesz az Egyesült Királyság következő uralkodója, hanem az, hogy ő volt Diána hercegné férje. Mert lehet, hogy Károly uralkodónak, és ezzel együtt celebnek született, de ha nincs Diána, majd a szerelmi háromszög Kamilla hercegnével, közel sem mozgatna meg ennyi embert a walesi herceg, még úgy sem, hogy ő az egyik legnagyobb környezetvédő és klímaváltozás elleni harcos.

Ez kiderül a BBC új, egyórás propaganda-dokumentumfilmjéből is, ami a 70 éves herceg születésnapjára készült, és ami gyakorlatilag arról szól, hogy Károly az elmúlt években hogyan virágoztatott fel egy elhanyagolt skóciai települést, hogyan harcolta ki, hogy a királyi vonat használt sütőolajjal menjen, illetve miként alakíttatta át az Aston Martin DB5-ösét „borüzeművé”. Azon túl, hogy a filmből megtudhatjuk, hogy Károly tényleg rengeteget dolgozik, annyi derült még ki, hogy a herceg rajong a pulykákért, és pulykahangon beszél hozzájuk. Illetve hogy fiait már gyerekkorukban annyira rászoktatta a környezettudatos életre, hogy Harry herceg a mai napig automatikusan mindenhol lekapcsolja a villanyt.

A filmből az is kiderül, hogy bár Károly csak egy őszhajú arisztokratának tűnik, de valójában órákon át képes hülye hangokat kiadni és négykézláb mászkálni az unokáival, miközben Kamilla hercegné szerint tudja, hogy hamarosan utoléri a végzete, vagyis király lesz.

Kamilla hercegné elmondta, hogy a herceg ezt azonban nem teherként éli meg:

Nem nagyon beszél róla. Ez egy olyan dolog, ami egyszer csak meg fog történni.

De jöjjön a lényeg, a következő brit király elmúlt hetven éve képekben:

Galéria
Fotó: Central Press/Hulton Archive/Getty Images

Kattints a képre a galériáért!

Kiemelt kép: fotók: Getty Images, grafika: Bessenyei Violetta/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik