Élet-Stílus
Sexy woman in mask holding whip at night, selective coloring banner. BDSM. Mask and tux outfit with red lips and cleopatra hair style.

Ezeket érdemes tudni a szerepjáték szexről

Sereg Tímea
Sereg Tímea

szexuálterapeuta. 2019. 01. 12. 20:15

A szerepjáték szex leginkább azoknak a pároknak ajánlott, akiknél kicsit megkopott a szex, unalmassá vált, és a hétköznapi szerepekből szeretnének egy kicsit kizökkenni. A passzívabb, félénkebb fél az alteregóján keresztül megélheti a dominánsabb szerepet és ez fordítva is igaz. Szexuálterapeuta szakértőnk összeszedte, mit érdemes tudni a szerepjáték szexről, és hogyan lehet elkezdeni.

A szürke hétköznapok, a számlák befizetése, a gyerekek nevelése, a munkahelyi, családi, otthoni problémák mind tesznek arról, hogy a szexuális élet ellaposodjon – persze csak akkor, ha hagyjuk. A szex egyfajta tükre a kapcsolatnak, ha az valamiért megakad, vagy unalmassá válik, akkor a változtatás segíthet, ennek egyik eszköze lehet a szerepjáték szex. Főleg azoknak ajánlott, akik félénkebbek az ágyban, nem annyira magabiztosak, hiszen egy új szerepbe bújva megszabadulhatnak 1-2 órára gátlásaiktól. Ez csak akkor működik jól, ha a partner is benne van, és ő maga is szeretné kipróbálni, önszántából. Bárki, aki aggódik azon, hogy elég jó-e az ágyban, hogy megfelelő-e a technikája, megtalálhatja a helyét a szerepjáték szexben.

Az alterego kiválasztása

Gondolhatnánk, hogy a szerepjáték szexhez ihletet adhatnak a pornófilmek, de inkább saját magunk vágyai után menjünk, ha belevágunk. Először is ki kell találni, ki az, akinek a bőrébe bújva képesek lennénk megélni a saját szexualitásunkat. Ehhez a következő kérdésekre érdemes választ adni saját magunknak:

  • Ki az a nő vagy férfi, esetleg könyv főhőse vagy képregény szereplő, akire felnézünk, akit idealizálunk? Van ilyen? Ha nincs, keressünk!
  • Az idealizált nő vagy férfi a fantáziánkban hogyan éli meg a szexet? Mit csinál az ágyban pontosan?
  • Mit mond szex közben?
  • Hogyan viselkedik szex közben?

Az alterego elfogadása

Ha megtaláltuk a választ, először csak fejben próbáljuk meg elképzelni, hogyan viselkedne az utcán alteregónk, hogyan beszélgetne bárkivel, hogyan viselkedve egy-egy adott szituációban a napunkban. Ezek után rátérhetünk a szexuális részre is, de eleinte csak egyedül: például önkielégítéssel, és csak fejben játsszuk el, hogy az alteregónk vagyunk, beindítva ezzel a fantáziát. Később jöhet a beöltözés is, majd a következő lépésben akár a kölcsönös maszturbálás is elindulhat a partnerrel. Lépésről lépésre fogjunk neki, ne azonnal. Így fogjuk tudni elfogadni az alteregónkat, és gátlások, röhögés, kínos pillanatok helyett képesek leszünk felszabadultan viselkedni 1-2 órán át.

Role playing fantasy sex is a means to keep relationship strong. Seduction and control concept
Fotó: iStockphoto

A képzeletbeli forgatókönyv

Ahhoz, hogy elindítsa a megfelelő szexuális válaszreakciót a szerepjáték szex, először fejben képzeljük el, milyen lenne a szex. Ki mit mondana? Hogyan lépne be a szobába? A szobában történne, vagy más helyszínen? Ki, mennyi ruhát viselne? Hogyan kezdődne a csók? Milyen lenne az előjáték? Hogy nézne ki maga a szex? Ki, mit csinálna? Közben miket mondanának? Beszélnének, vagy sem? A kiválasztott kosztüm könnyen vagy nehezen levehető? Képzeljünk el minden részletet, és fantáziáljunk erről minél többet, vegyünk végig minden forgatókönyvet.

A megvalósítás

Akár Tarzant és Jane-t választjuk, akár pornósztárokat, akár macska-egér játékot, a legfontosabb, hogy a szerepeket tartsuk, és ne zökkenjünk ki amiatt, mert éppen csörög valaki telefonja. A megvalósítás komoly tervezést igényel, mind az időpontot, mind a ruházkodást, mind a forgatókönyvet beszéljük át előtte egymással. Olykor többször is, sőt, a közös fantáziálgatás fokozza az izgalmakat. A naptárakat egyeztetve, a gyerekeket elpaterolva, a háziállatokat elzárva fogjunk neki, és szánjunk rá minimum két órát, hiszen a terv része kell hogy legyen a beöltözés, a bevezető monológok, az előjáték, a szex és a levezetés is.

Néhány tipp

A szerepjáték szex rengeteg lehetőséget rejt magában, olyasvalakik lehetünk, aki mindig is szerettünk volna lenni. Megváltoztathatjuk akár a nemeket is, és a férfi öltözhet nőnek, a nő pedig férfinak, vagy szintén nőnek, ahogy kedvünk tartja. Arra is van lehetőség, hogy a hétköznapi életben a párkapcsolatra jellemző dinamikán változtassunk, és az erős férfi most gyenge jellemű lehet, akár a diák a tanár-diák szerepjátékban. A hatalomról szóló játékok közül választhatjuk a főnök-beosztott viszonyt, az orvos-beteget vagy a már említett tanár-diákot, de ezt akár boszorkányos, mágusos verzióra is átírhatjuk, vagy lehetünk bennszülöttek is. Rengeteg lehetőséget rejt magában a szerepjáték szex, és ha végképp semmi ötletünk, a legtutibb módszer, ami minden beszürkült párkapcsolatot feldobhat: az idegenek eljátszása ~ csináljunk úgy, mintha felszednénk egymást egy bárban.

A másik karakter eljátszása lehetőséget ad arra, hogy elengedjük a szokásos félelmeinket. Képessé válhatunk benne maradni a pillanatban, és felszabadultan élvezhetjük a szerelmeskedést.

Kiemelt kép: iStockphoto

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.