Élet-Stílus

R. Kelly perrel fenyegeti az áldozatait megszólaltató dokuszériát

R. Kelly-ről régóta szól már rengeteg legenda, miszerint szexrabszolgákat tart, a fiatalkorúakhoz fűződő viszonya pedig meglepően jól dokumentált.

R. Kelly évtizedek óta hálóz be fiatal lányokat, most belebukhat
Több mint tíz évvel ezelőtt gyerekpornográfiával vádolták, a '90-es években egy kiskorú énekesnőt vett el, de mindent megúszott. A vád szerint újabban háremet épített ki az R&B-előadó.

Éppen ezért is joggal merülhet fel a kérdés, hogyan lehetséges az, hogy őt nem kapta még el a #metoo szele úgy igazán. A Lifetime amerikai csatorna éppen ezért úgy döntött, hogy az áldozatokhoz fordul, mondják el ők a saját sztorijaikat, ők pedig ezt hat részben leadják. A műsor címe Surviving R. Kelly, vagyis Túlélni R. Kelly-t, és az ígéretek alapján először fognak megszólalni benne új áldozatok, de R. Kelly belső köreiből is többen megszólalnak majd.


Ez persze R. Kelly-nek nem tetszett, tekintve, hogy a film abuzív szektavezérként ábrázolja,úgyhogy a TMZ birtokába jutott egy levél, amit a popsztár ügyvédje küldött a csatornának, hogy amennyiben leadják a további epizódokat, akkor bíróságra viszi az ügyet. Jó eséllyel viszont ez egy késői, elkeseredett utolsó próbálkozás lesz a részéről, meglepő lenne, ha a csatorát elrettentené a per lehetősége, vagy ha nem készült volna fel eleve erre az eshetőségre. Ugyanakkor ez azt is sejtetheti, hogy nagyon nagy a baj a popsztár körül, ezért próbálja ellehetetleníteni a felvételek leadását.

Kiemelt kép: Scott Legato/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik