Élet-Stílus

Orvosi csoda: gyógyíthatatlan agydaganat tűnt el egy 11 éves kislányból

Az orvosok értetlenül állnak az eset előtt.

A Texas államban élő, 11 éves Roxli Dosst júniusban agyrákkal diagnosztizálták, mindenki meg volt győzödve arról, hogy már csak hónapjai vannak hátra. Az amerikai kislány szervezetében ugyanis egy gyógyíthatatlan, ritka agytörzsi tumort (DIPG) találtak.

Évente nagyjából 300 gyereknél diagnosztizálják ezt a betegséget az Egyesült Államokban, és kevesebb, mint egy százalékuk él öt évnél tovább – írta a CBS News.

A lány egyik orvosa a helyi sajtónak „pusztító betegségként” jellemezte a tumort, ami miatt a betegek „nehezen tudnak nyelni, olykor elveszítik a látásukat, alig tudnak beszélni és végül lélegezni is csak nehezen tudnak.”

Az orvosok sugárkezelést alkalmaztak, de nem abban a reményben, hogy azzal meg tudják majd gyógyítani. Csak abban bíztak, hogy azzal sikerül majd valamennyire meghosszabbítani az életét.

A kislány családja közben nem tudott mást csinálni, mint imádkozni. Hiszen csak egy csoda segíthetett a lányon. És ez végül meg is történt.

Amikor alig több mint két hónappal a kezelés megkezdése után megvizsgálták a lányt, az orvosok legnagyobb meglepetésére a daganat eltűnt.

Tényleg hihetetlen volt. A tumor nem látszik az MRI-képen, ami nagyon szokatlan

mondta el a lány orvosa, Dr. Virginia Harrod a helyi sajtónak. Hozzátéve, hogy nem tud magyarázatot adni a váratlan gyógyulásra.  Szülei azonban biztosak benne, hogy imáik meghallgatásra találtak, és isten volt az, aki meggyógyított gyermeküket.

Az orvosok közben figyelmeztették a családot, hogy a daganat bármikor visszatérhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik