Élet-Stílus

Gyilkossági kísérlettel vádolhatják az autókat kövekkel dobáló idiótákat

Miután a felüljáróról lehajított kő bezúzta egy furgon szélvédőjét, és mellkason találta a sofőrt.

Az angliai Eccles város rendőrsége emberölési kísérlet vádjával fog eljárást indítani azok ellen, a helyi sajtóban csak „idiótaként” említett emberek ellen, akik kövekkel dobálták egy felüljáróról az autópályán haladó autósokat.

Az egyik kő betörte egy fehér furgon szélvédőjét, és mellkason találta a sofőrt. Azt nem közölték, hogy a férfi milyen sérüléseket szenvedett.

A rendőrség a Facebook-oldalán képet is közzétett a leállósávban álló, betört szélvédőjű autóról.

***** DANGER CAUSED ON M60 *********We had several incidents over the weekend of youths throwing rocks onto vehicles…

Közzétette: GMP Eccles – 2018. december 17., hétfő

Közlésük szerint több autót is kövekkel dobáltak meg ismeretlenek a Nagy Manchesterhez tartozó városon keresztülhaladó M60-as autópályán, egy gyalogoshídról. Az elkövetők súlyos börtönbüntetésre is számíthatnak, ha a hatóságok betartják az ígéretüket, és emberölési kísérlet vádjával indítanak eljárást ellenük. Ha bűnösnek mondják ki őket, akár húsz évre is rácsok mögé kerülhetnek.

Kiálltak a férfi mellett, aki megverte az autóját kővel megdobó gyereket
A kínai férfi tettéről több videófelvétel is készült, és a közösségi oldalakon dicsérték, amiért „megnevelte” az általános iskolás gyereket.

Hasonló eset történt nemrég az Egyesült Államokban is. Michiganben középiskolás kamaszok dobáltak kövekkel autópályán haladó autósokat, és az egyikük meg is halt, amikor az egyik kő fejen találtak. A gyilkos kőt elhajító fiatal októberben nem szándékos emberölés vádjában vallotta bűnösnek magát, de társai is gondatlanságból elkövetett emberölés miatt felelhetnek.

Életük végéig börtönbe kerülhetnek a kövekkel autókat dobáló amerikai kamaszok
Több mint húsz követ hajítottak egy felüljáróról az autópályán haladó járművekre. Az egyik megölt egy négygyerekes apukát. Most emberölés miatt állnak bíróság elé.

De tavaly Magyarországon is emberölés kísérlete vádjával indítottak eljárást két huszonéves fiatal ellen, akik az M7-esn és az M0-áson dobálták kövekkel és cementes zsákkal az elhaladó autókat.

m7-es-autopalya(960x640)(3).jpg (Array)
Autósokat próbáltak megölni az M7-esen és az M0-son
A fiatalok viccből dobáltak köveket járművekre, általában felüljárókról. Egyszer egy 25 kilós cementes zsákkal zúzták be egy kamion szélvédőjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik