Belföld
m7-es-autopalya(960x640)(3).jpg (Array)

Autósokat próbáltak megölni az M7-esen és az M0-son

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 07. 04. 09:58

Köveket, cementes zsákot hajítottak az elhaladó járművekre fiatalok az M7 autópályán és az M0 autóúton átívelő felüljárókról. A csapat tavaly bukott le, az Pest Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint három fiatal ellen emelnek vádat közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás bűntettével, ám kettőjüknek

emberölés kísérlete miatt is felelnie kell.

A rendőrség tavaly számolt be arról, hogy elkaptak egy 20 és egy 22 éves fiút, illetve tinédzser társukat. Akkor még azt közölték, hogy a trió ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, rongálás vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ám – mint azt most fent írtuk – a két fiatalembert sokkal súlyosabb bűncselekmény elkövetésének vádjával állítják bíróság elé. Az ügyészség tájékoztatása szerint a fiatalok 2016 elején beszélték meg, hogy

 minden ok és cél nélkül kövekkel járműveket fognak megdobálni.

Tárnokon köveket gyűjtöttek, ezeket egyikük kocsijában tartották.  2016 februárjában és márciusában Érd és Tárnok környékén autóztak. Amikor észrevették, hogy velük szemben busz halad, az egyik fiú kinyúlt az ablakon és egy követ hajított a jármű felé – kétszer is.  A kő mindkét alkalommal a szélvédőt találta el, be is zúzta az üveget. És bár nem sérült meg senki, a busz éppen nem szállított utasokat, a kár amit okoztak, csaknem 300 ezer forint.

A vádlottak több esetben az M7 autópálya és az M0 autóút felett átívelő felüljáróhoz mentek. Kiszálltak a kocsiból és már messziről kiszemelték azokat a járműveket, amiket meg fognak dobálni. Így esett a választásuk két egymás mögött haladó kamionra, amelyekre mindhárman köveket zúdítottak.

Miután a köveket eldobálták, kocsiba ültek és elhajtottak. Mindkét jármű szélvédője betört, sőt, az egyik egy vadonatúj, nagy értékű
autót szállított, ami szintén megrongálódott. A sofőröknek nem esett bajuk.

Egyszer a két fiú ellopott egy építkezésről egy 25 kilogrammos cementes zsákot, és azt hajították le éjszaka egy felüljáróról az autópályán közlekedő kamionra. A zsák a jármű szélvédőjét találta el, beszakította azt, a cementpor az egész vezetőfülkét beterítette. A sofőr nem sérült meg, és sikerült megállnia az út szélén.

Az ügyészség szerint a párosnak

számolnia kellett azzal, hogy a zsák becsapódása folytán a kamion vezetőjének életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszik ki, sőt, a sértett akár meg is halhat.

A vádlottak azután buktak le, hogy 2016 márciusában egy diósdi benzinkúton fizetés nélkül akartak tankolni. Leszerelték az autójuk rendszámát és símaszkot húztak a fejükre. A töltőállomás személyzete hívta ki a rendőröket, akik elfogták őket. A kocsijukban akkor csaknem 20 darab 5-8 centiméter átmérőjű követ találtak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

A naked mole rat can be seen during a press preview of the Aquazoo at the Loebbecke Museum in Duesseldorf, Germany, 21 September 2017. The museum reopens on 22 September after a four year restoration phase. Photo: Ina Fassbender/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.