Élet-Stílus

Elárverezték 17 éves lányukat, 500 tehénért, és három autóért

A legdrágább afrikai menyasszonyként vált ismertté egy 17 éves dél-szudáni lány, miután szülei egy közösségi oldalon keresztül árverést szerveztek a kezéért, és több multimilliomos férfi őrült csatába kezdett érte. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint hat gazdag üzletember és magas rangú kormányzati  tisztségviselő is versenybe szállt a Nyalong Ngong Deng nevű lányért.

A lány kezét végül Kok Alat nyerte el, aki 530 darab tehenet, három V8-as Toyotát, valamint majdnem 3 millió forintnak megfelelő készpénzt ajánlott fel érte a szüleinek.

A férfi előző hét pénteken már össze is házasodott megvett menyasszonyával, a dél-szudáni fővárosban, Jubában tartott esküvőn. Az alábbi képen a „boldog menyasszonyt”, és a Kok Alatot lehet látni, ahogy az esküvőt élvezik.

Nyalong Ngong Deng és Kok Alat esküvője. Fotó: Juba TV

A lány és családja a dinka néphez tartozik, ahol megszokott gyakorlatnak számít a lányos szülőknek adott hozomány. A férfinak ugyanis bizonyítania kell a szülők előtt, hogy el tudja tartani lányukat. És ez sokszor egy „ki ad több pénzt a lányunkért” versenybe torkollik a vőlegényjelöltek között.

Porsche hozománynak (posrche, ajándék, )
35 milliárdos hozománnyal adta feleségül lányát
A szerencsés vőlegényt egy milliárdos kínai üzletember ajándékozta meg a hatalmas összeggel, követve a helyi tradíciót.

A szokás szerint 30 tehén a maximum amit adni lehet, ennyit kap vissza ugyanis a vőlegény, ha a házasság válással ér véget. Így Kok Alat is csak ennyit kapna vissza az 530 marhából, amit felesége szüleinek adott át, ha esetleg elválnának – írta a Standard című kenyai lap.

Nyalong Ngong Deng elárverezése nagy visszhangot kapott szerte Afrikában, köszönhetően a közösségi oldalaknak. Az esetre a nők jogait védő ügyvédek a hozománykultúra szigorú szabályozását kezdték el követelni, mert az súlyosan sérti a nők emberi jogait. Első lépésként azt szeretnék elérni, hogy a lányoknak legyen joguk nemet mondani a házasságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik