Élet-Stílus

Tegyen a szezonális depresszió ellen! (x)

A rohanó mindennapokban az ember könnyen elhanyagolja az egészségét. Ha éppen csak egy kicsit fáj itt vagy ott, megpróbálunk tudomást sem venni az egészről, és reménykedünk, hátha a probléma magától is elmúlik. Pedig jobb utánajárni, mi okozza a tüneteket, nehogy nagyobb baj legyen!

A boltvezetőnő, aki rádöbbent, mitől fáj mindene

„Klaudia vagyok, 35 éves, egy nagy élelmiszer-áruházlánc boltvezetőjeként dolgozom. Ez a munka olyannyira teljes embert kíván, hogy néha arra vágyom, bárcsak tudnám magamat klónozni, mert akkor talán lenne elég időm, hogy minden feladatomat nyugodtan elvégezhessem. Erős rajtam a nyomás, nap, mint nap rengeteg stresszhatást kell elviselnem. Az idei ősz különösen kikészített lelkileg. Ahogy rövidültek a nappalok, úgy ment el a kedvem szinte mindentől. Régebben szívesen foglalkoztam odahaza üvegfestéssel, de újabban már ez a hobbim sem tud lekötni. Kimozdulni sincs kedvem otthonról, pedig tudom, hogy nem tesz jót, ha a munkán kívül mindentől és mindenkitől elszigetelődöm. Folyton lehangolt és szomorú vagyok. Ráadásul szinte állandóan fáj a fejem, a nyakam, a vállam. Aztán egyik éjjel, amikor a héten már sokadszorra riadtam fel kereken hajnali háromkor, elkezdtem nyomkodni a mobilomat, és az interneten rákerestem a tüneteimre. Akkor döbbentem rá, hogy nagy valószínűséggel az őszi-téli depresszió kezdett rám telepedni.”

Ezek a szezonális depresszió tünetei

Klaudia okosan tette, hogy utánajárt, miért fájt annyit a feje és a többi tagja. Ha a fájdalomtünetek együtt járnak a tartós szomorúsággal és motiválatlansággal, joggal gyanakodhatunk enyhe depresszióra. A depresszió ugyanis nemcsak lelki, hanem testi tüneteket, így például fej-, nyak- és vállfájást, valamint alvászavarokat is okoz. Az enyhe depressziót kiválthatja a tartós stressz, de akár a fény hiánya is, ezért is alakulhat ki gyakrabban az őszi-téli hónapokban, ilyenkor beszélünk szezonális depresszióról.

Orbáncfű: a természetes antidepresszáns

Hiába csak „enyhe”, a depressziót soha nem tanácsos kezeletlenül hagyni, mert a tünetek akár tovább is erősödhetnek, és egy idő után a folyamatot már nem biztos, hogy egyszerű lesz visszafordítani. Enyhébb esetekben viszont segíthet a lélek napsugarának is nevezett orbáncfüvet tartalmazó Remotiv extra növényi gyógyszer. Oldja a feszültséget, javítja a hangulatot, és az alvásra is jó hatással van. Az orbáncfűben található növényi hatóanyagok jótékonyan befolyásolják az agyban az idegsejtek működését. Ezt a gyógynövényt egyébként már az ókorban is használták „búskomorság, melankólia” vagyis az enyhe depresszió gyógyítására. Recept nélkül kapható a patikában.

Vény nélkül kapható orbáncfű tartalmú gyógyszer

 

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik