Élet-Stílus

Hősként ünneplik a fiatal apukát, aki lepisilte a világhíres mólón felcsapott lángokat, eloltva ezzel a tüzet

Nyilvános vizelésért így még nem dicsértek meg senkit.

A tűzoltók hősként ünnepelték, az önkormányzat pedig nem győzött hálálkodni a 22 éves Thomas Watsonnak, aki agyafúrt megoldással oltott el a brit Southend város híres mólóját veszélyeztető tüzet. A brit férfi ugyanis fogta, és levizelte a lángokat. És ez olyan sikeres volt, hogy a kiérkező tűzoltóknak már nem maradt semmi dolga – jelentette a helyi sajtó.

A brit férfi a feleségével és kislányukkal pénteken látogatott ki az egykor a világ leghosszabb mólójának számító fa építményhez. Watson a BBC brit közszolgálati adónak elmondta: a rosszra fordult időjárás miatt már csak ők hárman voltak a több mint két kilométer hosszú mólón, amikor észrevette a fapallók alól felszálló füstöt.

A Southend móló.
Fotó: AFP / Ethel Davies / Robert Harding Premium

Elmondása szerint a lángok nem voltak olyan nagyok, de nagy füst tört fel a szenesedő, és vörösen izzó pallók alól, és attól félt, hogy alatta az egész szerkezet lángol. Miközben felesége a tűzoltókat riasztotta, a férfi saját locsolójával állt neki oltani a lángokat.

„Magabiztos voltam, mert teli volt a hólyagom” – mondta el Watson a Sun című brit bulvárlapnak. Hozzátéve, hogy a nagy szél miatt kénytelen volt letérdelni, és úgy lepisilni a tüzet. Módszere végül be is vált.

zuhany (zuhany)
Takarékoskodjanak zuhanyba pisiléssel!
Ezt javasolta egy holland város önkormányzati képviselője az embereknek, hogy ne pazarolják a vizet.

Az Essexi tűzoltóság a BBC-nek megerősítette, hogy riasztották őket a mólóhoz, de mire kiértek, már nem volt semmi, amit el kellett volna oltani. Watson „tűzoltó készüléke” ugyanis megoldotta a problémát.

A helyi önkormányzati szóvivő megköszönte Watsonnak, hogy megmentette a mólót, de hozzátette: a móló saját tűzoltórendszere is biztosan eloltotta volna a lángokat. Hálájuk jeléül ingyen belépővel jutalmazták a családot.

Utcán vizelés miatt büntették meg a nyilvános vécéket megszüntető politikust
A saját bőrén tapasztalhatta meg döntése következményeit a brit tanácsvezető.

A kiemelt képen Thomas Watson és családja. Fotó: Thomas Watson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik