Nagyvilág

Pusztul a világ legmagasabb temploma, mert mindenki oda jár vizelni

A németországi Ulm városvezetése minden áron meg akarja akadályozni a férfiakat, hogy híres templomuknál könnyítsenek magukon, a folyamatos rávizelés ugyanis károsítja a történelmi épületet.

Az ulmi nagytemplom kőalapja pusztulásnak indult a vizeletben található sóktól és savaktól – írja a Suedwest Presse. A város idén megduplázta a korábbi 50 eurós (16 ezer forintos) büntetési tételt, de nem értek el vele semmit.

Másfél éve folyamatosan rajta tartom a szemet, de mindig vizelet és hányás borítja

– mondta Michael Hilbert, az épületet fenntartó intézmény vezetője. Hozzátette, nem akar pisirendőr lenni, csupán hivatalos intézkedést szeretne a társadalmi problémára.

Fotó: Getty Images Hungary
Fotó: Getty Images Hungary

Az ulmi nagytemplom a világ legmagasabb keresztény temploma a maga 161,53 méteres magasságával, ezért gyakran katedrálisnak is mondják. A homokkőalapját a közelmúltban felújították.

Mint számos nagy városban a világon, Ulmban is sok eseményt rendeznek meg az év során a templom közelében. Hilbert szerint a szervezőknek ingyenes toaletteket kellene kihelyezniük, hogy megszüntessék a férfiakban a templom levizelése iránti vágyat.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik