Nagyvilág

Utcán vizelés miatt büntették meg a nyilvános vécéket megszüntető politikust

Pár hónappal azután, hogy levezényelte az utcai illemhelyek bezárását, rendőrök kapták rajta nyilvános vizelésen Hamilton városában Jackie Burns munkáspárti politikust – jelentette a helyi sajtó. A South Lanarkshire megyei tanács helyettes vezetője egy hete került a saját jellemzése szerint „kínos” helyzetbe, miközben taxira várt, nem sokkal éjfél után.

„Lementem az egyik utcán, hogy könnyítsek magamon, amikor rendőrök jöttek oda hozzám, és negyven fontra büntettek, amit ki is fizettem” – mondta el Burns. A politikus hozzátette: „Szégyellem magam az eset miatt, és bocsánatot kérek.”

A helyi rendőrség csak annyit közölt az esettel kapcsolatban, hogy pénzbüntetéssel sújtottak egy 51 éves férfit, „enyhén antiszociális viselkedés miatt Hamilton központjában”.

Burns tavasszal küzdött azért, hogy a megyei tanács területén bezárjanak minden nyilvános vécét, amikre érvelése szerint amúgy sem volt szükség. Akkor azzal magyarázta lépést, hogy a skót kormányzat megszorításai miatt 22 millió fontot kell megtakarítaniuk a költségvetésből, és a nyilvános illemhelyek nem fognak hiányozni senkinek. A lépés ellen egyébként több ezren tiltakoztak, hiába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik