Élet-Stílus

Rendőr segített borotválkozni egy hajléktalannak, hogy állást kaphasson egy Mekiben

A floridai rendőr jótettéről készült videó futótűzként terjed a közösségi oldalakon.

Ha segíteni akar saját magán, akkor nekem is extrán segítőkésznek kell lennem, hogy a tőlem telhető legjobban segítsek neki.

Így magyarázta a floridai Tallahassee város egyik rendőre, Tony Carlson, hogy miért borotválta le egy hajléktalan férfi szakállát egy benzinkúton. Ez kellett ugyanis ahhoz, hogy a hajléktalan férfi állást kaphasson egy McDonald’s-ban – jelentette a helyi sajtó.

Carlson a Tallahassee Democrat című lapnak elmondta: amikor odaért a benzinkúthoz, látta, ahogy a csak Phil néven azonosított hajléktalan éppen azzal szenved, hogy megborotválkozzon, de az nehezen ment neki. Nem volt tükre, és a borotvával is nehézségei voltak.

Ekkor Carlson odament hozzá, egy csavar meghúzásával megoldotta a borotva problémáját, majd fogta a szerkezetet, és megborotválta a hajléktalant. A jelenetet egy helyi lakos, Kelly Duvall vette videóra, majd elküldte a rendőrségnek, ami a hivatalos Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra.

A csak Phil néven azonosított hajléktalan azért akart megszabadulni szakállától, mert jelentkezett egy állásra egy közeli McDonald’s étteremben, ahol közölték vele, csak akkor kaphatja meg az állást, ha megborotválkozik. „Remélhetőleg Phil ezután meg fogja kapni az állást” – mondta el Carlson a Democratnak.

A gyorsétterem-lánc egyik szóvivője a lapnak elmondta: ha a férfi háttérvizsgálata jó eredményt hoz, és tud mutatni nekik egy személyazonosító iratot, megkaphatja az állást. Phil egy helyi rádiós újságíróval közölte, hogy a hajléktalanszállón csütörtökönként van lehetőség az iratok beszerzésére, és ezt meg is fogja tenni.

Milliomos lett a kutyát megmentő hajléktalan férfi
Gyűjtés indult az interneten a becsületes megtalálónak.

A férfi hétfőn hivatalosan is beadta jelentkezését az étteremben, aminek vezetője a CBS Newsnak elmondta: mindig is olyan embereket szeretett felvenni, akik hajlandóak több letennie az asztalra az elvártnál. És Phil bizonyította, hogy ilyen ember – közölte Juan Vazquez.

Carlson közben az esettel kapcsolatban kijelentette: a rendőrök rendszeresen tesznek ehhez hasonló jócselekedeteket. A mostaninál csak az a különbség, hogy valaki ezt videóra is vette.

Kiemelt fotó:Facebook/City of Tallahassee Police Department

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik