Szórakozás

Egyik nap még hajléktalanszállón élt, most felvették a Harvardra

24.hu
24.hu

2018. 05. 25. 12:18

Richard Jenkins gyerekkorában anyjával sokat költözött, ha nem kaptak szobát, hajléktalanszállón húzták meg magukat. A fiatal tudta, hogy ebből a helyzetből csak egy kiút van: az oktatás.

Igazi könyvmoly volt ezért, ami az iskolatársainak a zaklatását is magával hozta, el is nevezték a világ egyik legjobb egyeteme után Harvardnak, pedig akkor még nem lehetett tudni, mit hoz a jövő.

Jenkins mond beszédet ebben az évben a középiskolája évzáróján, ami azt jelenti, hogy ő évfolyamának az egyik – ha nem a legjobb – tanulója. A középiskola, a Girard College egyébként egy olyan ösztöndíjas, bentlakásos iskola Észak-Philadelphiában, ahol alacsony jövedelmű, egyszülős családból éreznek a gyerekek.

A fiú emellett egy olyan programban, a Mighty Writersben  is részt vett, amelyben 7-17 éves gyerekeket tanítanak világosan gondolkodni és írni. Nemrégiben ment oda vissza, hogy a programigazgatónak elmondja a jó híreket, már egy Harvard pulcsiban. Jenkins nem csak azzal dicsekedhetett el, hogy felvették az egyik leghíresebb egyetemre, hanem hogy teljes ösztöndíjat kap hozzá, vagyis nem kell fizetnie tandíjat.

A fiú egy párizsi osztálykiránduláson tudta meg, hogy felvették. Annyira izgatott volt, hogy eldobta a telefonját, mikor megérkezett a levél a felvételéről. Az anyja ugyanakkor nem volt izgatott:

Egyáltalán nem lepett meg

– nyilatkozta szűkszavúan Quiana McLaughin. Jenkins egyébként védelmezi az anyját, és azt mondta, hogy nem szeret a múltjáról, és a hajléktalanszállókon eltöltött életéről beszélni, csak annyit, hogy ezekből a tapasztalatokból kiindulva juthatott el oda, hogy felvegyék a Harvardra.

(via CBS News, kiemelt kép: Twitter)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.