Élet-Stílus

Milliomos lett a kutyát megmentő hajléktalan férfi

Gyűjtés indult az interneten a becsületes megtalálónak.

Egy kaliforniai férfi, Rick, maga alatt volt, amikor nemrég nyoma veszett kutyájának.

Mégis volt egy olyan furcsa, megmagyarázhatatlan érzése, hogy Maya, a 9 hónapos rat terrier biztonságban van. Szinte biztos volt benne, hogy a kutyára valaki vigyáz – és nem is tévedett: amikor rengeteg keresgélés után sem bukkantak a nyomára, Rick egyszer csak kapott egy telefonhívást. Mayát épségben megtalálták.

Mint kiderült, a rat terrier hajléktalan emberekhez csapódott, akik tudták, hogy hol lesz a legjobb helyen: egy James nevű, szintén az utcán élő férfihez vitték, akit mindenki csak Canine-nak (kutya) hív, mert híres arról, hogy imádja a négylábúakat. A férfi ráadásul még nemrég elveszítette saját kutyáját siratta.

Jamesnek azonban esze ágában sem volt megtartania Mayát miután felfedezte, hogy nyakörvén van egy telefonszám. Mivel a férfinak nincs mobiltelefonja, keresett egy utcai fülkét, hogy tudassa a jó hírt a gazdákkal.

Elmondta, hogy amikor észrevette, a kutya valakihez tartozik, elkeseredett, hiszen pontosan tudta, min mehet most keresztül az állat gazdája.

Rick alig tudott megszólalni örömében. 200 dollárt kínált Jamesnek, aki nem akarta elfogadni a pénzt. Hosszas unszolás után eltette az összeget, és elsírta magát. Úgy gondolta, soha többé nem találkoznak, de csak mert nem is sejtette, hogy a kutya gazdája gyűjtést indított neki az interneten.

Tíz nap alatt több mint kétszáz ember eddig összesen 4778 dollárt (1,3 millió) forintot gyűjtött össze Jamesnek.

 

(via GoFundMe)

Saját életéből is tündérmesét csinált az írónő, aki hozzáment egy hajléktalan férfihez
Könyvet írt szerelme hihetetlen történetéről Emmy Abrahamson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik