Élet-Stílus

Lejárt szempillaspirál miatt vakult meg egy nő

Egy ausztrál nő hamarosan teljesen elveszítheti látását egy 20 éve lejárt szempillaspirál miatt. Shirley Potter súlyos szemfertőzést kapott a több évtizede gyártott kozmetikai terméktől, amit évekig tartogatott a fiókjában, azt egy különleges alkalommal vette elő ismét.

Elmondása szerint nem volt tisztában azzal, hogy a sminktermékeknek is van lejárati dátumuk, ezért azt többször is használta. Akkor kezdett csak gyanakodni, miután több alkalommal is égető fájdalmat tapasztalt szemeiben, látása jelentősen megromlott, és néha azon kapta magát, hogy tárgyakon esik át.

Miután rászánta magát egy szemészeti vizsgálatra, közölték vele, hogy a fertőzés súlyossága miatt az elkövetkező években teljesen meg fog vakulni. A nőt már hivatalosan is vaknak nyilvánították.

NE KOCKÁZTASSUNK!

Az eset után több szépségipari szakértő is felhívta a figyelmet arra, hogy különösen a szem környékén használatos kozmetikai szerek lejárati dátumát kell nagyon komolyan venni, ezeket jellemzően 3-6 hónapig lehet használni.

Az alapozók, korrektorok akár 18 hónapig is bírják.

Ha nem tudjuk megnézni egy termék pontos lejárati dátumát, és emlékeink szerint már régen vettük, inkább dobjuk ki azt, és ne kockáztassunk!

(Kiemelt illusztráció: ThinkStock)

Shirley Potter. Forrás: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik