Élet-Stílus

Kivégzik a férfit, aki halálra kínozta barátnője 8 éves gyerekét, mert azt hitte, meleg

A kaliforniai férfi hónapokon át kínozta a gyereket, az anya segítségével, mielőtt halálra verte. Gabriel Fernandez halála a helyi gyermekvédelmi rendszer csődjének jelképévé vált, miután kiderült, több szociális munkás és rendőr is megállíthatta volna a kínzásokat, és megmenthették volna az életét, ha rendesen végzik a munkájukat.

Egy kaliforniai bíróság halálra ítélt egy 37 éves férfit, aki hónapokon át kínozta majd halálra verte barátnője 8 éves kisfiát, mert azt gondolta, hogy a gyerek meleg – jelentette a helyi sajtó. A gyerek 34 éves anyját tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a kisfiú halála miatt.

Isauro Aguirre még 2013 májusában ölte meg Gabriel Fernandezt a kaliforniai Palmdale városában található otthonában, miután nyolc hónapon át a legkülönbözőbb módon verte, kínozta és bántalmazta, a gyerek anyjának segítségével. A férfit tavaly év végén mondták ki bűnösnek szándékos emberölésben, az anyuka, Pearl Sinthia Fernandez pedig februárban vallotta bűnösnek magát a szándékos emberölés vádjában.

Durvábban bántalmazták, verték és kínozták, mint sok hadifoglyot

A tárgyalásról szóló hírek szerint az esküdtszék tagjainak „elállt a lélegzete”, amikor bemutatták nekik a gyerek megkínzott testéről készült fényképeket. Ezzel is bizonyítva, hogy „a védtelen és ártatlan gyerek szisztematikus kínzásoknak” volt kitéve.

Halálra kínozta barátnője 8 éves fiát, mert azt gondolta, meleg
A kaliforniai férfi hónapokon át kínozta a gyereket, az anya segítségével, mielőtt halálra verte. Az eset a legszörnyűbb gyerekbántalmazási ügy, amit helyi tisztségviselők valaha láttak

Az ügyészség szerint a pár verte, harapdálta, cigarettákkal égette, megkorbácsolta, légpuskával lőtte meg, éheztette és macskaalommal ette a gyereket, akit rendszeresen megkötözve, és egy szekrénybe zárva fektettek le aludni a halála előtt eltelt nyolc hónapban. Jonathan Hatami helyettes kerületi ügyész elmondása szerint a kisgyereket „durvábban bántalmazták, verték és kínozták, mint sok hadifoglyot”.

Amikor az eszméletlenre vert gyerekhez kihívták a mentőket, nyakán fojtogatás nyomai voltak láthatóak, bokái fel voltak dagadva és harapásnyomok, zúzódások és ütések nyomai voltak láthatóak az egész testén, koponyája pedig be volt törve. Amikor bevitték a kórházba, kiderült, hogy a fiúnak el volt törve három bordája, légpuskalövedékek voltak a tüdejében és ágyékában, és ki volt törve két foga.

A gyereket a kórházba érkezés után agyhalottá nyilvánították, és két nappal később lekapcsolták az őt életben tartó gépekről.

A fiú 2013-ban történt halála sokkolta a kaliforniai közvéleményt, különösen azután, hogy kiderült: a helyi gyermekvédelmi hatóságokhoz, és a rendőrséghez több bejelentés is érkezett a fiú bántalmazása miatt, de nem tettek semmi a fiú megvédésére. A Gabriel halála utáni felháborodás hatására széleskörű reformokat vezettek be Los Angeles megyében, hogy hasonló estek többször ne fordulhassanak elő.

Kiemelt fotó:Facebook/Gabriel Justice

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik