Élet-Stílus
Portrait of an elderly woman with face closed by hands on black

„Egy boldog napja sem volt az életemnek” – mondja a 128 éves orosz nő

24.hu
24.hu

2018. 05. 17. 09:36

Az egész hosszú életet „isten büntetésének” tartja, és azt kívánja, bárcsak fiatalon meghalt volna.
Korábban a témában:

A 129. születésnapjára készül az orosz Koku Isztambulova, aki az orosz kormány szerint a világ legidősebb embere, bár ezt nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani. A születésnap azonban nem ok arra, hogy boldogan ünnepeljen. A nő ugyanis „büntetésnek” tartja hosszú életét – írta a Daily Mail.

Isztambulova elmondása szerint egyetlen egy boldog napja sem volt az életének, mindig csak keményen dolgozott a kertben. „Fáradt vagyok. A hosszú élet számomra egyáltalán nem isten ajándéka, hanem büntetés” – mondta el a nő.

„Már biztos vagyok benne, hogy az életem nem volt boldog” – közölte a nő, visszaemlékezve arra, hogyan bujkált a német tankok elől a második világháború alatt, valamint arra, milyen volt száműzetésben élni. A csecsenföldi nő felidézte, hogy túlélte az orosz polgáháborút, a második világháborút, a száműzetést és a két csecsen háborút.

„Visszanézve szomorú életemre azt kívánom, bárcsak fiatalon meghaltam volna” – közölte Iszatmbulova. Akinek fogalma sincsen arról, hogy mi lehet hosszú életének a titka. Mint elmondta, sok hozzá hasonlóan sokáig élő ember sportolással, vagy valami különleges étellel tartja fitten magát, „de nekem ötletem sincs arra, mitől élek még mindig”.

Az orosz hatóságok szerint Isztambulova 1889. június 1-én született, legalábbis ez a dátum szerepel belső útlevelén. Azonban nem lehet kétséget kizáróan bizonyítani, hogy tényleg akkor született, mert a második csecsen háború alatt minden régi irata megsemmisült. 128 évével egyébként nem csak a jelenleg élő legidősebb ember lehet a földön, hanem a valaha legtovább élt ember is.

(A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.