Élet-Stílus

A hosszú élet titka napi három sör és egy pohárka whisky

A 110 éves Anges Fenton állítja, hosszú életét és mindenkit lenyűgöző egészségét a rendszeres alkoholfogyasztásnak köszönheti.

„Amikor 100 éves lettem, fogtam magam, odamentem a tükörhöz, belenéztem és hálát adtam az égnek, hogy megérhettem ezt a napot. Azóta minden egyes napért hálát adok, de ezt leszámítva semmit sem csinálok máshogy, mint előtte” – mondta az ABC News amerikai hírcsatornának a New Jerseyben élő Agnes Fenton, aki a napokban ünnepelte 110. születésnapját.

Az idős asszony, aki sok kortársával ellentétben remekül lát és hall, minden reggel elolvassa az aznapi újságot, a rádióban meghallgatja a híreket, jót ebédel és ha ezzel megvan, alszik egy jót. Hosszú életét mégsem ennek a rítusnak köszöni, hanem annak a napi három üveg sörnek és egy pohárka whiskynek, amit 70 éve minden egyes nap elfogyaszt.


Kép forrása: Northjersey.com 

„30 éves lehettem, amikor az orvosok találtak a testemben egy tumort. Szerencsére hamar kiderült, hogy az elváltozás jóindulatú, és a műtétet követően az orvosom azzal küldött haza, hogy innentől kezdve minden egyes nap igyak meg három üveg olcsó sört. Megfogadtam a tanácsát, és úgy tűnik, jól tettem” – nyilatkozta az idős asszony.

Agnes egyébként nem csinál nagy ügyet abból, hogy bekerült a világ legidősebb emberei közé. „A 110. születésnapom is ugyanolyan nap volt, mint eddig bármelyik. Boldog vagyok, hogy még itt lehetek” – mondja az asszony, aki whiskyből kezdettől fogva csakis a kék címkés Johnnie Walkert hajlandó meginni, és akinek lehengerlő egészségi állapota még az orvosait is meglepi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik