Élet-Stílus

Lábon lőtte gazdáját egy kutya, majd elsírta magát

Az amerikai férfi a kanapén játszott a kutyusával, amikor a baleset történt.

Saját kutyája lőtt lábon egy 51 éves férfit az iowai Fort Dodge városában, amikor gazdi és ebe a kanapén játszottak az áldozat otthonában – jelentette a helyi sajtó. Richard Remme a Messenger című helyi lapnak elmondta: a kanapén feküdt, és játékosan le-le lökte magáról Balew nevű kutyáját, aki mindig visszaugrott.

Az egyik ilyen ugrásnál feltehetően véletlenül kibiztosított a férfi 9mm-es Rugerjét, ami a hasán lévő pisztolytáskában volt, majd beleakadt a mancsa a ravaszba, és a fegyver elsült. Remme elmondása szerint először fel sem tűnt neki, hogy a golyó a lábába fúródott, és csak a hasát érő égési sérülés fájdalmát érezte.

„Néztem, hogy hova mehetett (a lövedék), és ekkor vettem észre, hogy a lábamba ment. Ekkor tárcsáztam a segélyhívót” – mondta el Remme a Messengernek. A férfit kórházba szállították a szerda délelőtt történt baleset után, de még aznap este haza is engedték.

Szerencséjére nem okozott súlyos sérüléseket a golyó, amit a lábában hagytak. Az orvosok később döntenek arról, hogy ki kell-e operálni a testéből a lövedéket.

A helyi rendőrség közölte, hogy véletlen balesetként könyvelték el az esetet. Roger Porter rendőrkapitány közölte, hogy korábban még soha nem hallott olyan esetről, amikor kutyája lő meg egy embert. Porter hozzátette: a fegyver nem játék, hiszen könnyen elsülhetnek, akár már attól is, ha a földre ejtik.

Lehet, hogy a rendőrkapitány nem hallott még hasonló esetről, de ilyen meglepően sokszor megtörténik. Mi is több olyan balesetről is beszámoltunk, amikor egy eb lőtte meg a gazdáját. A Washington Post 2015-ben jelentette, hogy az Egyesült Államok 2004 óta legalább tíz ilyen eset történt.

Remme elmondta, hogy kutyája is rosszul viselte az esetet. Balew a lövés után „mellém feküdt és sírni kezdett, mert azt hitte, bajban van egy rossz cselekedete miatt” – közölte a férfi.

(Kiemelt fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik