Élet-Stílus

A menhelyi kutyák megmentője lehet egy 13 éves diáklányból

Társkeresőt fejlesztett menhelyi kutyáknak Aiden Horwitz, az Austini Zsidó Akadémia nyolcadikos diákja. A 13 éves lány hosszú hónapokat töltött kutatómunkával, mire belevágott projektje megvalósításába – írja egy texasi hírportál.

Aiden abból a feltevésből indult ki, hogy a menhelyi kutyák többségéről azért mond le a gazdájuk, mert megfelelő tudás híján, olyan négylábút választottak maguk mellé, amelyik egyáltalán nem illik hozzájuk, illetve az életmódjukhoz.

Aiden Horwitz (fotó: KXAN)

A lány DogDoOrDogDont.org címen elérhető weblapjának gerince ezért lett egy kérdőív, amiben a leendő gazdiknak olyan kérdésekre kell válaszolniuk, hogy mekkora lakásban élnek, van-e kertjük, mennyit időt töltenek naponta házon kívül, vannak-e gyerekeik, mennyi időt hajlandók naponta sétával tölteni, vagy például, hogy mennyire bánnák, ha új kedvencük megrágcsálna ezt-azt a lakásban.

A kérdőív alapján az ember egy pontszámot kap, ami alapján megtudhatja, milyen kutya passzolna leginkább hozzá, illetve rögtön konkrét ajánlatokat is egy austini kutyamenhely adatbázisából. Az első, menhelyi „randin” persze a menhely munkatársai is ellenőrzik a leendő gazdit, hogy a weblap segítségével választott négylábú biztosan jó helyre kerüljön.

Aiden Horwitz projektjének hála, eddig már öt menhelyi kutya talált új gazdára. A fiatal lány a jövőben szeretne minél több menhelyet bevonni a projektjébe, először Austinban, aztán Texasban, majd az egész Egyesült Államokban. Azt mondja, az álma egy olyan világban élni, ahol már nincs is szükség állatmenhelyekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik