Élet-Stílus

Puszta kézzel állította meg a fegyveres bolti rablót a cowboykalapos hős – videó

Majd a mexikói üzlet alkalmazottjaival együtt fogta el a kétségbeesetten menekülni próbáló bűnözőt.

„Cowboykalapos hős.”  Ezen a néven vált pillanatokon belül ismertté egy mexikói üzlet 54 éves tulajdonosa, miután puszta kézzel állította meg a boltját kirabolni akaró fegyveres rablót, és az erről készült biztonsági kamerás felvétel terjedni kezdett az interneten.

Az április 23-án készült videót a Facebook-oldalán tette közzé a Monterrey városában található Carnes Cares nevű üzlet. A felvétel ezután bejárta a világsajtót, sok helyen tévesen az üzlet egyik vásárlójaként azonosítva a férfit, aki a legnagyobb nyugalommal nézett szembe a rá fegyvert szegező bűnözővel.

A felvételen látni lehet, ahogy a rabló nyugodtan besétál a boltba, majd előbb a pénztárosra, majd Reynaldo Cardenasra fogja revolverét. A tulaj látszólag semennyire sem rémült meg. Nyugodtan levette olvasószemüvegét, majd amikor a rabló elkövetett azt a hibát, hogy egy pillanatra hátat fordított neki, előrelendült, és rátámadt a fegyveresre.

„Gondoltam, ha már nem lőtte le, akkor nekimegyek” – mondta el az El Universal című mexikói lapnak Cardenas. Hozzátéve, hogy csak „túlélési ösztönből” cselekedett, nem tervezte el, hogy mit fog csinálni.

Szerencséjére sikerült már az első pillanatokban elszednie a revolvert a rablótól, akivel dulakodni kezdett. A fiatal bűnöző végül menekülni próbált, de a bolt alkalmazottjainak ezt sikerült megakadályoznia. A videón látni, ahogy egyikük a nyakánál fogva rángatja vissza a bejárati ajtótól.

Cardenas az El Universalnak elmondta: a rablót végül átadták a rendőrségnek. A lap cikke szerint José Gabriel C. ellen fegyveres rablás vádjával indítottak eljárást, és szerdán előzetes letartóztatásba helyezték.

A tulaj elmondása szerint a bolt környékén mindennaposnak számítanak a rablások, és átlagosan havonta egyszer támadnak rablók az üzletére. És alkalmazottjainak rendszeresen el szokta mondani, hogy ne ellenkezzenek a bűnözőkkel, és inkább teljesítsék követeléseiket, és adják át nekik a pénzt, vagy amit akarnak.

(Kiemelt fotó: Facebook / Carnes Cares)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik