Élet-Stílus

Óriási indulatokat szabadított el a betörőt megölő brit nyugdíjas ügye

Hatalmas felháborodást váltott ki egész Nagy Britanniában a 78 éves Richard Osborn-Brooks letartóztatása. A nyugdíjas férfit emberölés gyanújával vették őrizetbe, miután egy csavarhúzóval halálra szúrt egy 38 éves férfit, aki betört a házába.

Richard Orsborn-Brooks, és felesége, a 76 éves Maureen ágyban voltak, amikor a London dél-keleti, Hither Green nevű részén álló házukba, április 4-én behatolt két idegen. Az egyikük, egy csavarhúzóval felfegyverezve az emeletre ment, és leparancsolta az idős férfit a földszintre, ahol a társa értékek után kutatott – írja a The Sun.

Osborn-Brooks dulakodni kezdett a csavarhúzós férfival, és sikerült is elvennie tőle az eszközt, amivel megszúrta az egyik betörőt. A behatolók elmenekültek a házból, ám a megsebesített, erősen vérző férfi nem sokkal később összeesett a járdán.

A betörő meghalt a rendőrség pedig emberölés gyanújával kétszer kihallgatta, majd előzetes letartóztatásba helyezte a 78 éves férfit. Miután az esetnek híre ment, óriási indulatokat korbácsolt a brit közvéleményben. Az emberek túlnyomó többsége szerint, Osborn-Brooks nem érdemel büntetést azért, mert magát, a feleségét, illetve a tulajdonát védte.

Osborn-Brooks azóta óvadék ellenében szabadlábra került. Ez azt is jelenti, hogy a hatóságoknak egy hónapjuk van eldönteni, vád alá helyezik-e a férfi az ügyben – írja a Daily Mail. A nyomozók elsődleges célja, hogy megtalálják a meghalt betörő társát, aki elmenekült a helyszínről.

(Kiemelt képünkön az Osborn-Brooks házaspár otthona, fotó: Google Street View)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik