Nagyvilág

Agyonlőtte a kutyasétáltató a rátámadó fegyveres rablót

A rendőrség jogos önvédelemként kezeli az amerikai Georgia államban történt esetet.

Úgy tett, mintha engedelmeskedne, majd előkapta pisztolyát, és rálőtt az őt kirabolni akaró fiatalokra egy 44 éves férfi a georgiai Lithonia városában, megölve az egyik rablót – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség közlése szerint minden arra mutat, hogy jogos önvédelem történt, és az áldozat törvényesen ölt.

A meg nem nevezett férfira a szokásos esti kutyasétáltatása közben támadtak rá, helyi idő szerint szerda este, fél 11-kor. A férfi lakóhelye közelében sétáltatta kutyáját, amikor egy fehér SUV ált meg mellette, amiből két kamaszkorú fiatal szállt ki. Előbb a kutyáról kérdezősködtek, majd egyikük fegyvert rántott, és megpróbálták kirabolni.

Az áldozat ekkor úgy tett, mintha engedelmeskedne, és a pénztárcáját keresné, de közben önvédelmi fegyverét kapta elő, és lőtt. Az egyik fiatalt eltalálta, a másik pedig elszaladt, miközben az SUV sofőrje elhajtott a helyszínről.

Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, egy legalább egy lőtt sebtől vérző fiatalt találtak a földön fekve. Kórházba szállították, ahol belehalt sebesülésébe. A rendőrök több órán keresztül hallgatták ki a kutyasétáltatót, és arra  megállapításra jutottak, hogy minden jel arra mutat, jogos önvédelem történt, és a férfi szabadon távozhatott.

A rendőrök közben még keresik az SUV-t, annak sofőrjét, és a gyalog elmenekült fiatalt. És még a lelőtt rablót sem tudták azonosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik