Élet-Stílus

Ne szexeljetek a körforgalmakban, kérik a norvég hatóságok a végzős gimnazistáktól

És az autósok érdekében azt sem tanácsolják, hogy meztelenül futkározzanak hidakon, mert balesetveszélyes.

Meglepően specifikus kéréssel fordult a norvég közúti hatóság (NPRA) a végzős gimnazistákhoz, akiket arra kértek, ha lehet inkább ne szexeljenek körforgalmakban, mert az bizonya balesetveszélyes – írta a helyi sajtó. A kérést a szervezet igazgatója tette a hatóságok weboldalán közzétett írásában. Amiben egyben arra is kérte a diákokat, hogy hidakon se futkározzanak anyaszült meztelenül, mert az szintén baleseteket okozhat.

A felhívást azután tették közzé, hogy a helyi sajtóban megjelent egy lista a kihívásokról, amiket a végzős gimnazistáknak kell végrehajtaniuk az iskolai évek lezárásaként tartott hagyományos ünneplés, a „Russ” (russefeiring ) alatt. A végzősök április 20 körül kezdik a vad bulizásokkal és lerészegedésekkel tarkított ünneplést, ami május 17-án, a norvég alkotmány ünnepén ér véget.

A több mint százéves hagyomány egyik része, hogy különböző kihívásokat kell végrehajtaniuk a diákoknak. Ezek általában viccesek, vagy kínosak, és sok esetben alkoholivással kapcsolatosak. Vagy pedig a szexszel.

Ez utóbbi témakör volt az, ami felkeltette az NPRA figyelmét. Egy norvég lap ugyanis közzétett egy százas listát a Ringsaker városában élő diákoknak feladott kihívásokból. És az egyik feladat az, hogy három különböző körforgalomban kell szeretkezni.

Az NPRA igazgatója azonban eltanácsolta a diákokat a kihívástól. „Mindenki tudja, hogy gyalogosként balesetveszélyes a körforgalomban tartózkodni” – írta a hatóság weboldalán Terje Moe Gustavsen.

Aki egy másik kihívást is aggályosnak tartott. Azt, amikor a diákoknak pucéran kell végigszaladniuk az 1,4 kilométer hosszú Mjøsbrua hídon. Az igazgató ugyanis attól tart, a meztelenül rohanó fiatalok látványa elvonja az autósok figyelmét a vezetéstől, és az balesetveszélyes.

„A futónak valószínűleg nem veszélyes, hogy ruha nélkül legyen a hídon, de a vezetőket annyira meglepheti a hídon lévő meztelen emberek látványa, hogy elfelejthetik, hogy vezetnek” – írta Gustavsen.

(A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik