Élet-Stílus

„A száj evésre való” – betiltaná az orális kényeztetést az ugandai elnök

Az ugandai elnök figyelmeztetést adott ki az orális szexre. A magyarázat: „a száj evésre való”. Yoweri Museveni szerint „kívülállók” bátorítják az embereket erre, pedig szerinte az „rossz”.

Kérem, hagyják meg nekem azt a lehetőséget, hogy nyilvánosan figyelmeztessem a népünket a rossz gyakorlatokért, melyeket néhány kívülálló magáévá tett és támogat. Egy ezek közül az orális szex. A száj étkezésre való, nem a szexre. Ismerjük a szex címét, tudjuk, hol van a szex

– mondta egy sajtótájékoztatón Museveni.

Nem először nyilvánítja ki ellenvetéseit az elnök az orális szexszel szemben, 2014-ben arról beszélt, hogy féregfertőzést okozhat.

Odanyomod a szádat, belemehetnek a férgek, amik bemennek a gyomrodba, mert az egy rossz címzett.

Ugyanebben az évben Museveni törvényen kívül helyezte a homoszexualitást, akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik azt, akit visszaesőként regisztrálnak.  Azért is börtön jár – akár hét év is –, ha valaki nem jelenti valakiről, hogy meleg.  Akkor azt nyilatkozta, hogy nem tudja megérteni, hogy férfiak „nem vonzódnak ezekhez a gyönyörű nőkhöz , viszont vonzódnak a férfiakhoz” – idézi a LADBible.

De más is érdekli szerencsére Musevenit: így például megváltoztatta azt a törvényt is, hogy hány éves koráig lehet valaki elnök. Museveni 1986-ban lett az ország elnöke, most 74 éves. Januárban eltörölte a 75 éves felső korhatárt.

Kiemelt kép: Getty Images/Nicolas Kovarik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik