Élet-Stílus

Csúnya vége lehet, ha az ember nem szexel eleget!

Alighanem igaz a mondás: szex nélkül lehet élni, csak nem nagyon érdemes. A szex, ahogy több kutatás is bebizonyította már, nem csak örömforrásnak jó, de az egészségre is számos pozitív hatása van. A HackSpirit szedett össze nyolc dolgot, amikkel a szervezet arra reagál, ha az ember hosszú időn át szexmentes életet él.

Meggyengül a szív

Egy kutatás bebizonyította, hogy heti legalább két szeretkezés jelentősen csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Mint aerob mozgásforma, a rendszeres szex csökkenti a magas vérnyomást, illetve 50 százalékkal csökkenti a szívroham kockázatát.

Ha nincs szex, több a stressz

Nem kell ugye ecsetelnünk, hogy mennyire stresszes a modern, felgyorsult világ? És az sem újdonság, hogy a szex stresszoldó hatású. Egy friss kutatás azonban azt is bizonyította, hogy a behatolásos szeretkezés sokkal nagyobb mértékben csökkenti a stressz-szintet mint a nem behatolásos együttlétek, például a csak orális szex, vagy a maszturbáció.

Beautiful young couple is looking at each other and smiling while having sex on bed

Gyenge immunrendszer

Szintén tudósok bizonyították be, hogy szex hatására megnő a szervezetben az immunoglobulin A szintje. Ez a szervezet első védvonala az olyan betegségek ellen, mint a nátha, vagy az influenza. Heti két szeretkezés 30 százalékkal növeli az ezek ellen küzdő antitestek számát.

Belassuló agy

A rendszeres szex bizonyítottan jó hatással van az agyműködésre is. Felerősíti a hippokampusz funkcióit, és hatására új neuronok fejlődnek ki. Magyarul: az agy jó kondiba kerül, és a memória is javul.

Rozsdásodás

A férfiak, akik hosszú időn át nem használják a nemi szervüket, nagyobb eséllyel fognak erekciós problémákkal küzdeni, ha majd egyszer helyzetbe kerülnek. Már heti egy szeretkezés is elég hozzá, hogy a férfiak jelentősen csökkentsék ennek kockázatát.

Kiszáradás

Ugyanez a nőknél is hasonlóan zajlik: minél ritkábban szeretkeznek, annál nagyobb eséllyel jelentkeznek náluk olyan diszfunkciók, mint a hüvely nedvesedésének csökkenése, majd elmaradása.

Férfirák

Sokkal nagyobb eséllyel lesznek prosztatarákosak azok a férfiak, akik hosszú időn át nem ejakulálnak, mint azok, akik rendszeresen teszik ezt. Egy friss tanulmány szerint, havi 21 orgazmus 33 százalékkal csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét.

Vágycsökkenés

A női test, szexmentesség hatására nagyon megváltozik abban a tekintetben, ahogy az érintésekre reagál. Lelassul a vágy kialakulása, a nedvesedés és a sokkal nehezebbé válik az orgazmus elérése. Az azonban csak mítosz, hogy a hosszabb szexmentes időszakokban szűkebbé válik a vagina.

Mint korábban néhányszor említettük már, az önkielégítés sajnos nem minden esetben megfelelő alternatíva. A túl sok pornó ráadásul rengeteg mentális problémát okozhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik