Élet-Stílus

Ezeket a hírességeket mind meggyilkolták

O.J. Simpson ügye után most egy másik hírességet is érintő gyilkossági ügyet dolgozott fel az American Crime Story című sorozat. A második évad a sikeres és gazdag divattervező, Gianni Versace meggyilkolásáról szól, és nagyon valószínű, hogy a sorozat folytatódni fog, ha csak azt nézzük, hány hírességet öltek még meg az elmúlt évtizedekben. Az alábbiakban összeszedtük a hat legismertebb celebgyilkosságot.

Máig nem tudni, miért kellett meghalnia Gianni Versacének
Húsz éve, hogy megölték ott, ahol egyébként Madonnát és Diána hercegnét is vendégül látta.

Gianni Versace

Fotó: Getty Images

Az olasz és nyíltan meleg divattervezőt 1997. július 15-én, floridai háza előtt gyilkolták meg, miután hazaért reggeli sétájáról. Gianni Versace gyilkosa Andrew Cunanan volt, aki nyolc nappal később ugyanazzal a fegyverrel lett öngyilkos, amivel a divattervezőt is megölte. Versace az ötödik áldozata volt Cunanannek, aki nem sokkal korábban négy, szintén meleg férfit is megölt. A gyilkos indítéka a mai napig ismeretlen, pontosan sosem derült ki, hogy miért pont Gianni Versacét ölte meg. A nyomozati anyagok szerint Andrew Cunanan irigyelhette a divattervezőt, akivel 1990-ben találkozhatott is San Francisco egyik klubjában.

John Lennon

Fotó: Getty Images

A Beatles egykori tagját 1980. december 8-án ölte meg David Chapman, nem sokkal azután, hogy megkérte a zenészt, hogy írja alá Double Fantasy című albumát. Miután John Lennon dedikálta az albumot, megkérdezte Chapmant, hogy szeretne-e mást is, majd ő és Yoko Ono elhajtottak stúdióba. Pár órával később indultak vissza New York-i lakásukhoz, ahol Chapman megvárta Lennont, majd közvetlen közelről négyszer is rálőtt. Chapmannél a kiérkező rendőrök megtalálták J.D. Salinger Zabhegyező című könyvét, aminek első oldalára a gyilkos azt írta,

Ez a vallomásom.

Chapmant életfogytiglanra ítélték.

Tupac Shakur

Fotó: Getty Images

A rapper, aki állítólag folyton golyóálló mellényt hordott, 1996. szeptember 7-én úgy döntött, testőre javaslata ellenére mégsem veszi fel a mellényt. Aznap este egy bokszmeccsen volt Las Vegasban egy másik rapper, Suge Knight társaságában, a meccs után pedig már indultak haza, amikor melléjük gurult egy fehér autó, amiből rálőttek az akkor 25 éves Tupac Shakurra. A rappert kórházba szállították, ám napokkal később belső vérzés miatt meghalt. A gyilkossággal a Crips nevű banda egyik tagját, Orlando Andersont gyanúsították, ám végül tisztázta magát a vádak alól, így a mai napig nem derült ki, hogy ki ölte meg a rappert. Viszont számos lehetetlen teória kering arról, hogy Tupac Elvishez hasonlóan valójában él.

Notorius B.I.G.

Fotó: Getty Images

Tupac Shakur egyik riválisát, New York egyik leghíresebb rapperét nem sokkal később, 1997. március 9-én ölték meg. Christopher George Latore Wallace-nak, vagy ismertebb nevén Notorius B.I.G.-nek hívták. A rappert Los Angelesben, a Soul Train zenei díjátadó után lőtték le, miközben autójával a piros lámpánál várakozott. Tupachoz hasonlóan az ő gyilkosát sem találták meg, bár a pletykák szerint a tettes Tupac barátja, Suge Knight volt, akit végül sosem vádoltak meg hivatalosan.

Nicole Simpson

Fotó: Getty Images

A már említett American Crime Story első évadában foglalkoznak ezzel a gyilkossággal, pontosabban magával a gyilkossági perrel. Nicole Brown Simpson és O.J. Simpson igazi celebpár voltak, később azonban kiderült, hogy a focista rendszeresen bántalmazta feleségét, ami miatt 1989-ben szétmentek, majd el is váltak. Pár évvel később, 1994. június 13-án Los Angeles-i otthona előtt találtak rá Nicole Brown Simpson és akkori pasija, Ron Goldman holttestére. Mindkettejüket leszúrták. Az elsődleges gyanúsított Nicole Brown volt férje, O.J. Simpson volt, akit végül az erős bizonyítékok ellenére is felmentettek a vádak alól. Évekkel később egy teljesen másik ügy miatt 2008-ban börtönbe csukták, ahonnan nemrég szabadult.

Sharon Tate

Fotó: Getty Images

Nem csodálkoznánk, ha az American Crime Story legközelebb a 90-es évektől egy kicsit eltávolodva a Tate-gyilkosságot dolgozná fel. Roman Polanski feleségét, az akkor 26 éves Sharon Tate-re 1969. augusztus 9-én saját otthonában támadt rá Tex Watson, Susan Atkins, Linda Kasabian és Patricia Krenwinkel, a Manson-család tagjai, akik Charles Manson parancsára érkeztek a Tate-villába, hogy mindenkit megöljenek, akit ott találnak. Tizenhatszor szúrták meg az akkor kilenc hónapos terhes Sharon Tate-et. A banda rajta kívül akkor még tíz embert ölt meg.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik