Élet-Stílus

Négy évvel szülei halála után született meg egy kínai kisbaba

A nagyszüleinek köszönheti, hogy világra jöhetett.

Négy évvel azután született meg egy kisfiú Kínában, hogy szülei meghaltak egy autóbalesetben – jelentette a helyi sajtó. A gyereket egy laoszi béranya hozta világra, egy lefagyasztott embrióból. A gyerek szülei ugyanis mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoztak, amikor meghaltak.

A gyerek születését a nagyszülei akarták, akiknek több pert is kellett indítani azért, hogy megszerezhessenek négy lefagyasztott embriót attól a Nanjing városában található kórházból, ahol azokat tárolták. Dolgukat nehezítette, hogy nem volt precedens ilyen esetekre Kínában.

Végül sikerült megkapniuk az embriókat, de ezzel még nem értek a nehézségek végére. A kínai jogszabályok ugyanis tiltják a béranyaságot. A nagyszülőknek így külföldön kellett orvosi segítséget keresniük. Ezt Laoszban találták meg, ahol egy 27 éves nő vállalta, hogy kihordja és megszüli a kicsit.

A 2013 márciusában meghalt Shen Jie és Liu Xi kisfia így tavaly decemberben jött a világra. Az egyik nagyszülő elmondása szerint a kisfiú az anyja szemeit örökölte, de általában inkább az apjára hasonlít.

Négy évvel szülei halála után született meg. Fotó: Sina

Shen édesapja, Shen Xinman a helyi sajtónak elmondta: azt tervezi, csak akkor fogják elmondani a gyereknek, hogy mi történt a szüleivel, amikor már nagyobb lesz. Addig azt mondják neki, hogy külföldön élnek.

„Biztosan el fogom mondani neki, hogy mi történt, nincsen más választásunk” – jelentette ki Shen.

(A kiemelt képen a kisbaba, nagyszüleivel. Fotó:Sina)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik