Élet-Stílus

Bezárják a világ egyik legnépszerűbb üdülőszigetét

A Fülöp-szigeteki elnök bejelentette, hogy hat hónapra bezárja a legismertebb üdülőszigetét, mert az egykor fehér homokos tengerpart a szennyvíz miatt már egy pöcegödörre hasonlít, írja a The Guardian.

Rodrigo Duterte április 26-ra rendelte el Boracay bezárását, közölte szóvivője, Harry Roque a Twitteren, de további információkat nem említett.

A szigeten évente több mint kétmillió turista fordult meg idáig. Az itt található 500 turizmushoz köthető vállalat tavaly több mint egymilliárd dolláros bevételre tett szert.

Megérzésre hallgatott, bejött: egy sikeres magyar srác a világ legszebb szigetén
Cserkúthy Balázs könyvkiadót vezet, biogazdálkodó és basszusgitáros. Most a Fülöp-szigeteken él, és azt szeretné, ha minél többen meggyógyítanák magukat az egyik könyvükben leírt módszerrel.

Duterte februárban állt bele a sziget szállodáiba és éttermeibe, és azzal vádolta őket, hogy a szennyvizet egyenesen a tengerbe eresztik, ami ezáltal pöcegödörré változott. A környezetvédelmi minisztérium szerint 195 cég és több mint négyezer helyi lakos ingatlanja nincs bekötve a szennyvízrendszerbe.

Jonas Leones környezetvédelmi államtitkár múlt hónapban arról beszélt, hogy a sziget bezárásával egy darabig repülők és kompok sem közlekedhetnek majd Boracay-nál. Mint fogalmazott, vasököl szükséges ahhoz, hogy visszaállítsák a korábbi állapotot, de csak átmeneti dologról van szó.

A szigeten több mint 17 ezer ember dolgozik a turizmusban, további 11 ezer pedig az építkezéseken. Nagy kérdés, hogy velük mi lesz.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik