Élet-Stílus

Letartóztattak egy 78 éves nyugdíjast, miután megölte a házába betörő férfit

A londoni nyugdíjast gyilkosság gyanújával tartják bent.

Emberölés gyanújával tartóztattak le a brit hatóságok egy 78 éves férfit, aki egy csavarhúzóval halálra szúrt egy betörőt londoni otthonában – jelentette a helyi sajtó. A háztulajdonos szerda hajnali fél 1 körül ébredt fel arra, hogy két férfi van a házában.

„Az egyik gyanúsított felment az emeletre, míg a másik, csavarhúzóval felfegyverkezett gyanúsított a konyhába kényszerítette a háztulajdonost” – közölte egy rendőrség szóvivő. Kettőjük között „dulakodás alakult ki”, és közben a nyugdíjas férfi a betörőbe szúrta a csavarhúzót.

Egy lövéssel két betörőt lőtt meg a 84 éves veterán
Egyikük a helyszínen meghalt, a másiknak sikerült elmenekülnie az amerikai férfi házából. Azt csak később tudta meg, hogy egyik rokonát ölte meg. Nem bánta meg.

A férfit kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. Társa közben elmenekült a helyszínről. Őt még keresik a hatóságok.

A rendőrség közben letartóztatta a 78 éves férfit. Először halált okozó súlyos testi sértés gyanújával, amit később emberölés gyanújára módosítottak – írta az Evening Standard. Jelenleg egy dél-londoni rendőrőrsön tartják fogva.

Három betörőt lőtt agyon egy fiatal
A kamaszkorú elkövetők nem számítottak arra, hogy a feltört házban egy gépkarabélyos lakóval találják szembe magukat.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik