Videó

“A magyar jogszabályok nem védik a gyereket a hülye szülőtől”

Nem csak trend, lassan napi rutin, hogy a szülők képeket, videókat osztanak meg gyerekükről a közösségi médiában, demonstrálva ezzel önnön a szeretetetüket, a törődésüket, a gondoskodásukat. Arra viszont már csak kevesen gondolnak,  milyen jogi, pszichológiai vagy életvitelbeli következményei lehetnek egy gyerek számára. Hódi Pamelával, Csemer Bogival, Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogásszal és Deliága Éva gyerekpszichológussal beszélgettünk a jelenségről. Videó.

Dr. Gyurkó Szilvia, gyermekjogász szerint sok szülő nincs tisztában gyereke jogaival, és fontosnak tartja, hogy minden olyan ügy, amibe gyereket vonunk be, a gyerek legfőbb érdekeit kell szolgálja. Hódi Pamela szerint nem kell minden egyes mozzanatot megosztanunk a világgal, az a fontos, hogy az adott pillanatot hogyan éljük meg a gyerekünkkel. Ha mégis megosztanánk, fontos hogya kicsi belegyezik-e, hogy képeket osszunk meg róla.

Deliága Éva arra figyelmeztet, hogy fontos a megfelelő pszichoedukáció, mivel az internethasználatba sok esetben a gyerekek is azzal a naivitással mennek bele, mint ahogy anno a szülők, ezért fontos a párbeszéd.

Csemer Bogi igyekszik arányt tartani a magán-  és szakmai élete között. Mivel szereti tartani a rajongóival a kapcsolatot, akik alkalmanként  a családjára, főként az egyéves Lenkére kiváncsiak,csak olyan képet oszt meg róla, amin az nem felismerhető.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik