Élet-Stílus

„Ne bántsatok többé” – könnyek közt mesél fájdalmairól az iskolai bántalmazás elszenvedője

„Minden nap cipelem a súlyát a címkéiteknek.”

Kalani Goldberg 13 éves arizonai lány. Iskolai zaklatások folyamatos elszenvedője.

Néhány nappal ezelőtt sokkolta szüleit, amikor elmesélte, milyen szidalmazásokon kell keresztülmennie nap mint nap. Kitalálta, hogy felvesz egy videót, amelyben elmondja, mit érez.

Állítása szerint nem maga miatt készítette a felvételt, hanem azért, hogy mások, akik hasonló helyzetben vannak, érezzék, hogy nincsenek egyedül. És azért is, hogy a szülők jobban figyeljenek oda a gyerekeikre.

A megrázó videóban Kalani testét jegyzettömb-cédulák borítják. Mindegyiken egy-egy szó szerepel. Idézünk az elhangzottakból:

Ronda. Hülye. Buta. Csak néhány elnevezés, amit rám aggattok nap mint nap. Minden nap ezeket mondjátok rólam. Minden nap magamon viselem a szavaitokat. Minden nap cipelem a súlyát a címkéiteknek. (…) És minden nap fájnak ezek a szavak. Minden nap megbántotok. Minden nap megbántjátok egymást. Nem akarom többé viselni a szavaitokat. Úgyhogy kérlek titeket, fejezzétek be! Ne bántsatok többé!

Az utolsó szavaknál Kalani már sírással küszködik.

Szülei nagyon büszkék rá, hogy a lány kiállt magáért és sorstársaiért. Az eredeti videó már eltűnt a Facebookról – csak remélni tudjuk, hogy nem a bántalmazók trollkodták szét a kommentjeikkel.

azcentral: Arizona girl talks about being bullied

Kalani Goldberg, 13, covered herself in Post-It notes and talked about her pain. http://azc.cc/2HTPuFy

Közzétette: azcentral – 2018. március 1.

via azcentral, KTAR

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik