Élet-Stílus

Saját farkát harapta le az éhező állatkerti oroszlán

Egy kínai állatkertben vette videóra egy látogató a szörnyű állapotban lévő állatot.

Újabb kínai állatkert okozott felháborodást, miután a kínai közösségi oldalakon terjedni kezdett egy videó egyik, lesoványodott oroszlánjukról, aminek egy lerágott véres csonk volt a farka. A felvétel a Daily Mail cikke szerint a Shanxi tartományban található Taiyuan állatkertben készült, és egy turista készítette, aki a kínai holdújévi ünnepek alatt látogatott el az állatkertbe.

Az állatkert szerint minden rendben van csontsovány medvéjükkel
A kínai állatkertet állatkínzással vádolták az emberek, miután terjedni kezdtek a fényképek a semennyire sem mackós medvéről.

A felvétel elterjedése után az állatkert szóvivője elmondta: a hím oroszlán saját maga rágta le a farka végét, miután az belefagyott az itatóba. A szóvivő közlése szerint a nagymacska úgy aludt el, hogy a farka belelógott az itatóba, ami közben befagyott. A sérült testrészt az oroszlán ezután „leharapta” – mondta a szóvivő.

Az állatkert közlése szerint a gondozók azonnal ellátták az állat sérülését, amint felfedezték, hogy mi történt vele.

A Weibo közösségi oldalon terjedő felvétel kapcsán sokan felvetették, hogy a hím oroszlán, valamint a vele egy ketrecben lévő nőstény nagyon sovány, és azzal vádolták meg az állatkertet, hogy nem etetik rendesen a két nagymacskát. Az állatkert ezekre a vádakra nem reagált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik