Nagyvilág

Kilenc teljesen egészséges kisoroszlánt öltek meg egy svéd állatkertben

Túl nagyra nőttek, ez volt a baj.

Kilenc oroszlánkölyköt altattak el a Borås Djurpark nevű svéd állatkertben, mert ahogy nőttek, kezelhetetlenné kezdtek válni, és nem sikerült megoldani azt sem, hogy elköltöztessék vagy eladják őket, írja a Sun. Az intézmény úgy fogalmazott, hogy a kölykök

nem tudtak beilleszkedni.

Az persze ugyanúgy az igazság része, hogy a kilenc kisoroszlánt nem csak úgy hirtelenjében mészárolták le: hat év alatt altatták el kilenc kölyköt, ami ugyanakkor a tömegek várható felháborodását ez vajmi kevéssé fogja csökkenteni. Az intézményt igazgató Bo Kjellson a svéd SVT televíziónak elmondta, azért kényszerültek a szélsőséges intézkedésekre, mert több évi próbálkozás után sem sikerült más megoldást találni.

 

Azt hiszem, két év után altattuk el őket. Abban a két évben aktívan próbáltuk eladni vagy áthelyezni őket más állatkertekbe, de sajnos nem volt olyan intézmény, amelyik fogadta volna az állatokat. Amikor a csoporton belül túl nagyra nőtt az agresszió szintje, néhány egyedet ki kellett emelnünk a csoportból.

 

Kjellson azt is elmondta a svéd sajtónak, hogy ez az eljárás teljesen természetes, amit muszáj megtenni, amikor néhány állatkerti állat nem tud beilleszkedni a csoportba.

Ez nem titok, és mi sem próbáljuk elrejteni, hogy így járunk el.

– tette hozzá.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik