Light

Kutyát akart „eladni”, mint oroszlánt egy állatkert

Bár a tibeti masztiffra rá lehet mondani, hogy hasonlít az oroszlánokra, annyira azért mégsem, hogy át lehessen verni vele a látogatókat.

„Afrikai oroszlán”. Ez állt az egyik ketrecen a kínai Luohe város állatkertjében. Csak egy gond volt. Az ott lévő „oroszlán” ugyanis ugatott, mint egy kutya. Azért, mert valóban egy kutya volt, egy tibeti masztiff, amelynek szőrét a kínai sajtóban megjelent képeket elnézve még csak meg sem próbáltak legalább egy kicsit oroszlánformára nyírni. Ahogy tette ezt egy amerikai férfi, akinek kutyája legalább tényleg úgy nézett ki, mint egy afrikai nagymacska.

Oroszlánként “eladott” tibeti masztiff a kínai állatkertben
Fotó: SCMP

Nem meglepően az állatkert látogatói fel voltak háborodva. „A turisták arcon csapása” – jellemezte a helyzetet egy nő, aki hatéves gyerekének akarta megmutatni, hogy milyen élőben egy oroszlán. Az állatkert vezetői igyekeztek eloszlatni a vádakat, hogy szándékosan át akarták volna verni a látogatókat. „Az oroszlánok csak egy másik állatkertbe lettek szállítva, szaporodni”. A kutyát meg csak ott tartották, ha már üres volt a ketrec.

A látogatók az állatkert többi egzotikus állatával sem járhattak jobban.  A „leopárd” ketrecében egy „rókához hasonlító állat” volt, a kígyók helyett pedig csak két patkány várta a látogatókat. Az, hogy a „farkas” feliratú ketrecben egy kutya volt, már szinte alig számít meglepetésnek.

Az állatkert az egyik legnépszerűbb történet volt ma a kínai közösségi oldalakon, és volt, aki azzal viccelődött, hogy ezután csak növekedni fog a látogatók száma, hiszen az emberek kíváncsiak lesznek arra, mit találnak még ki: giliszta, mint óriáskígyó, esetleg padlizsán, mint tengeri uborka?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik