Nagyvilág

A kínai állatkert kiállt a pandabocsokat durván bántalmazó gondozó mellett – VIDEÓ

Az interneten viharsebességgel kezdett terjedni az a felvétel, amelyen Kína egyik legnagyobb tradíciókkal rendelkező állatparkjában, a Chengdu-i óriáspanda-tenyésztő komplexumban, az egyik dolgozó elfogadhatatlanul viselkedik a rábízott pandabocsokkal. A videón azt látszik, hogy a gondozó durván lökdösi, ráncigálja a pandákat, amikor nem akarják azt csinálni, amit a férfi akar.

A felvételen szereplő gondozó, Guo Jingpengnek hívják, aki a helyi Xinhua nevű hírügynökségnek elmondta, hogy épp egy csoportnyi pandát etetett, amikor a felvételen szereplő bocs elkezdett bedurvulni.

Jingpeng aztán így folytatja:

Nagyon erősen megharapott, a kezem vérezni kezdett, majd mikor másodjára is meg akart harapni, akkor löktem hátra.

A gondozó szerint az összesen 50 perces felvételt szándékosan úgy vágták meg, hogy a nézők azt láthassák, hogy folyamatosan bántalmazza a pandákat. A dolgozók is megvédték Jingpenget: szerintük a pandákkal nagyon nehéz dolga van a férfinak, rengetegszer megsebesítik, megharapják a gondozókat.

Akárhogy is, az intézmény kiállt a férfi mellett, akit viszont az internetes közvélemény egyöntetűen elítél. Íme, a szóban forgó képsorok:

Telegraph

Ajánlott videó

Olvasói sztorik