Élet-Stílus

A svédek kitalálták a világ legértelmesebb sportját

Plogging.

Végre egy futás, ami senkinek sem uncsi; végre egy értelmes testmozgás, aminek még haszna is van!*

A svédek kitaláltak egy fantasztikus sportot: plogging a neve, a szó az angol jogging (kocogás) és a svéd plocka upp (felszedni) összevonásából ered, és talán már ebből is kideríthető, hogy mi a túró ez.

Igen, a futás és a szemétszedés kombinációja.

A kocogás manapság őrült népszerű, legalább annyira, mint a szintén sokak által űzött szemetelés. És hogy az utóbbiért felelős suttyók ne rondítsák el környezetünket, ne járulhassanak hozzá bolygónk katasztrofális állapotának további romlásához, a plogging űzői – avagy ploggerek – nejlonzacskókkal futnak a természetben, és ha látnak egy csikket, elhajított kólás dobozt vagy bármi mást, amit ezek az utolsó tahók eldobáltak, lehajolnak (ez is mozgás ugyebár), és felszedik.

Ha minden jól megy, az lehet a legcsodálatosabb ebben a furcsa sportágban, hogy divatot csinálhat a szemétszedésből. Menő lesz jót cselekedni!

Ugyanis a ploggerek nyilván lefotózzák a tevékenységüket, a képet feltöltik közösségi oldalakra, ami ugye, tök trendi, és ezzel kedvet csinálnak másoknak is, hogy kipróbálják. Az instagramon #plogging címkével ott sorakoznak a fotók a legjobb fej futókról, akik tesznek a környezetükért.

Ami még fontos: ez a tevékenység tényleg nekimegy a zsírpárnáknak, egy félórás ploggolással állítólag közel 300 kalóriát égetünk – nagyjából annyit, mintha kocognánk. De ez mennyivel hasznosabb!

A 25 millió felhasználóval rendelkező Lifesum fitnesz-alkalmazás már felvette a választható mozgások közé a ploggingot, így a futva szemétszedők pontosan tudják mérni az edzésük eredményeit, hatékonyságát.

Most pedig elmentem ploggolni, viszlát.

Paulina Brand (@paulinabrand) által megosztott bejegyzés, Febr 14., 2018, időpont: 10:51 (PST időzóna szerint)

Keep Palm Beach Cty Beautiful (@keeppbcbeautiful) által megosztott bejegyzés, Febr 14., 2018, időpont: 9:36 (PST időzóna szerint)

*igen, tudjuk, hogy a testmozgás egyébként is hasznos

 

via: Mashable, kiemelt kép: Facebook/plasticpollutiondorset

Ajánlott videó

Olvasói sztorik