Élet-Stílus

Kivasalta fia nemi szervét egy szaúdi apa, büntetésül azért, mert megerőszakolták

A gyerek elmondta apjának, hogy mit műveltek vele a közelükben lakó fiatalok, erre a férfi a fiát büntette meg.

Sokkoló esetről számolt be Twitter-oldalán egy szaúdi pszichológus. A Rijád város egyik kórházában dolgozó Dr. Hussain Al Shamarani elmondása szerint nemrég betért hozzá egy apuka, akinek fiát több tinédzser szexuálisan molesztálta. A férfi a pszichológusnak elmondta: amikor ezt meghallotta, a gyermekét büntette meg. Azzal, hogy egy forró vasalóval „kivasalta” fia nemi szervét.

Al Shamarani szerint az apuka tanácsért fordult hozzá, hogy hogyan kezelje a helyzetet, és egyébként teljesen őszintén hitte, hogy megfelelő módon reagált az esetre. A pszichológus a helyi sajtónak nyilatkozva elmondta: az apukának fogalma sem volt arról, hogy a büntetéssel csak még rosszabbá tette fia mentális állapotát.

A pszichológus azért hozta nyilvánosságra az esetet, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen rosszul bánnak az országba a nemi erőszakok áldozataival.

Nagyon sok hasonló eset van, amikor a szülők a gyerekeket büntetik a szexuális támadások miatt

, vagy egyszerűen a szőnyeg alá söprik az esetet, és nem beszélnek róla  – mondta el a helyi sajtónak Al Shamarani.

Az orvos azt szeretné elérni, hogy a szülők részesítsék megfelelő orvosi ellátásban a molesztált gyermekeket, akiknek nem csak fizikai, de lelki sérüléseiknek gyógyítására is szakembert keresnek.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik