Élet-Stílus

Disneylandben készült fotó mentette meg az ötgyerekes apuka életét

És a Facebook. De leginkább egy 39 éves férfi.

Rob Leibowitz 12 éves korában egy fertőzés után lett vesebeteg. A New Jerseyben élő férfi már hatvanéves, és évek óta hetente háromszor járt dialízisre. Az orvosok azt mondták, ha nem talál donort, nincs esélye a túlélésre.

2015 óta volt a transzplantációra várók listáján, azóta tartott a versenyfutás az idővel, az öt gyerekét egyedül nevelő apuka attól félt, hogy végleg leáll a veseműködése, és új szerv híján véget ér az élete.

Jobb ötlet híján csináltatott egy pólót, amire ráíratta, hogy vesére van szüksége, és feltüntette a vércsoportját és a telefonszámát. A 35 dollárért (8800 forint) gyártatott trikót kilenc napos családi utazásuk minden egyes napján viselte.

youcaring.com

Egyik nap Disneylandben jártak, amikor egy házaspár odajött hozzájuk, akik megkérdezték, készíthetnek-e egy fotót a pólóról, és kitehetik-e a Facebookra.

Mint később kiderült, ez mentette meg Rob Leibowitz életét.

Napok alatt több mint 90 ezren osztották meg a fotót, és Rob telefonja onnantól kezdve állandóan csörgött. Végül egy 39 éves férfitól kapott egy hangüzenetet:

Üdv, nem ismerjük egymást, de láttam a bejegyzést, 0+ a vércsoportom, van egy extra vesém, és a legnagyobb örömmel odaadom. Továbbá nem vagyok őrült, és nem is állok drogok hatása alatt. Ja, annyi, hogy Indianában élek.

Rob Leibowitz New Yorkban találkozott megmentőjével, Richie Sully-val. Rengeteg vizsgálat után kiderült, hogy  a 39 éves férfi valóban lehet Rob donora.

Richie a következőképp indokolta nagylelkűségét:

Kétgyerekes apaként nincs semmi, amire jobban vágynék, minthogy minél több időt tölthessek el két csodálatos kislányommal. Pontosan ezt a lehetőséget adom meg ennek az embernek.

A műtét 2018. január 18-án sikeresen lezajlott, Rob új vesét és új életet kapott.

via Daily mail, kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik