Élet-Stílus

Sokkoló hírt kapott az anya, aki kihordta életképtelen magzatát, hogy eladományozhassa a szerveit

A negyedik gyermekét várta a 30 éves Hayley Martin, amikor a terhesség huszadik hetében esedékes ultrahangvizsgálaton szörnyű hírt közöltek vele az orvosok. A magzata egy súlyos fejlődési rendellenesség miatt, minden valószínűség szerint halva fog világra jönni.

A kislánynál kétoldali renális agenesis lépett fel, vagyis nem fejlődtek ki a veséi. Hayley, a férje, Scott támogatásával úgy döntött, kihordja és megszüli a picit, hogy a szerveivel beteg gyerekek életét menthesse meg.

Ava-Joy Martin január 8-án született meg és 96 percet élt. Végig nyöszörgött, vonaglott és az anyukája ujjait szorongatta. Amikor meghalt, az orvosok közölték Hayley-vel, hogy a kislány sajnos túl kicsi ahhoz, hogy felhasználhassák a szerveit. Ava-Joy mindössze 55 grammal maradt a súlyhatár alatt. A szülőket lesújtotta a hír.

Ava-Joy Martin (fotó: Facebook)

„Összetörtünk. Nem ez volt az egyetlen ok, ami miatt vállaltuk, hogy végigcsináljuk a terhességet, de nagyszerű érzés lett volna tudni, hogy segítettünk egy gyereken.

Semmi sem készítheti fel az embert a saját gyermeke halálára. Minden nap azt várod, hogy felébredsz a legrosszabb rémálmodból, de ez sohasem történik meg. Az a 96 perc azonban annyira csodálatos volt, hogy újra végigcsinálnám az egészet. Azt a 96 percet semmiért a világon nem cserélném el” – mondta Hayley.

A szülők nehezen élték meg, hogy három gyermeküknek, a hétéves Kiowának, az ötéves Laylának, és a kétéves Olivernek el kellett magyarázniuk, a kistestvérük soha nem fog hazamenni a kórházból, hanem rögtön a mennyországba megy, ahol a nagypapájuk vigyáz majd rá.

A család Ava-Joy temetésére készül. A családot és a barátokat arra kérték, hogy a szertaráson viseljenek majd rózsaszín, zöld, és kék ruhákat, mert ezek a színek kapcsolódnak a vesebetegségekhez. A Martin házaspár azt tervezi, hogy alapítványt hoznak létre a kislányuk emlékére, olyan nők számára, akik úgy döntenek, kihordják életképtelen magzataikat.

Hayley pedig egy ennél is komolyabb dologra készül. Azt tervezi, hogy 96 percet élt gyermeke tiszteletére eladományozza az egyik veséjét.

(via The Sun)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik