Élet-Stílus

Elsírta magát a váratlan ajándéktól a hajléktalan férfi

Facebook-kihívást indítana a jószívű brit.

Közel 10 ezer like-jel virít egy Craig Wells nevű chesterfieldi férfi október 14-i Facebook-posztja alatt.

Előző nap történt, hogy a 36 éves angol egy nottinghami étteremben ebédelt a családjával, és meglátott az utcán elhaladni egy hajléktalan férfit, akinek nem volt cipő a lábán; lyukas zokniban mászkált.

Craig azonnal kiment hozzá és megtudta, hogy a fedél nélkül élő Marknak egyáltalán nincs cipője. Megkérdezte tőle, hányas a lába, és mivel egyezett a méretük, gondolkodás nélkül levette új sportcipőjét és nekiadta.

Mark sírt a meghatódottságtól, megölelte Craiget, majd kicsit odébb ment, hogy felpróbálja a cipőt. Pont jó volt rá. Ismét elsírta magát.

A Sun cikke szerint 120 fontos (41 ezer forint értékű) Nike cipő volt, de az eredeti posztban erre nincs utalás, csak annyit ír Wells, hogy a kedvenc sportcipője volt. Amikor a család elhagyta az éttermet, Mark még mindig ott állt, és ismét megölelték egymást Craiggel.

A bejegyzés lényege csak ezután jön: Craig Wells azt írja, a legkevésbé sem vágyik arra, hogy bárki magasztalja őt a tette miatt. Amit kér, az a következő:

Azt szeretném, ha az emberek rádöbbennének, hogy a Szeretet a legnagyobb ajándék, amit megkaptunk. Ingyen lett a miénk, és ingyen kell továbbadnunk. Tehát ez lenne a kihívásom lényege… Szerettél ma már valakit? A Szeretet a legjobb ajándék, amit kaphatunk, úgyhogy adj belőle másoknak is!”

facebook.com/craig.wells.9026

 

Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik