A hollandiai Bredában működő Unwanted Animal Kitchen (Felesleges Állati konyha) olyan ételekkel bombáz, amiknek alapanyagait “feleslegessé vált” állatok adják – így a családok megunt papagájai, a vidámparkok kiöregedett, éveken át sikoltozó kislányokat boldoggá tevő pónijai, idősödő lovak, a nagyvárosokat lassan elfoglaló galambok, vagy épp a holland csatornákban élő édesvízi rákok.
A négy keréken guruló éttermet megálmodó Babbe Hengeveld az emberek eldobhatónak tekintett állatokhoz való viszonyát szeretné megváltoztatni, hiszen ahelyett, hogy ezeket a halálraítélt állatokat egyszerűen elaltatnák, vagy mérgekkel tizedelnék, inkább étellé alakítják, ezzel is hasznossá alakítva a haszontalannak tekintett egykori kedvenceket, vagy a modern társadalmakban megvetett madarakat, rágcsálókat és vízi lényeket.
A sokak szerint megbotránkoztató étterem persze nem generál túl nagy forgalmat, hiszen az emberek egyszerűen rosszul érzik magukat attól, hogy lovat kell enniük, így megesik, hogy a nap végén a hús a szemétbe kerül, pedig Hengeveld szerint ez is egy módja annak, hogy minél kevesebb állat haljon értelmetlen halált.