Élet-Stílus

Lopással vádolták a nyugdíjasokat, akik nem adták vissza a szomszéd gyerekek labdáit

24.hu
24.hu

2017. 04. 18. 15:01

Tíz labda volt a nyugdíjas testvérpár közös házának udvarán álló fészerben, a yorkshirei Bridlingtonban. Nem azért, mintha annyira sportőrültek lennének, csak megunták visszadobálni a játékszereket a szomszéd gyerekeknek. Ők azt mondják, csak felelősségre akarták nevelni a kölyköket. A hozzájuk kiérkező rendőrök pedig azt, hogy nem túl célravezető éppen lopással oktatni az ifjúságot.

Két rendőr érkezett ki a hetvenes éveiben járó Penny Freeman és James Fudge házához. A testvérek legnagyobb meglepetésére azt közölték velük, hogy a szomszéd gyerekek labdáiért jöttek, amiket ők elloptak tőlük.

„Azért kezdtük el magunknál tartani a labdákat, mert a gyerekek értük sem jöttek, miután átrúgták őket a fal fölött. Tavaly döntöttünk úgy, hogy egy hétre magunknál tartjuk a labdákat, hogy megnézzük, értük jönnek-e maguktól a srácok. De nem jöttek. Azt akartuk, hogy rájöjjenek, a tetteiknek vannak következményei” – nyilatkozta a furcsa esetről Penny a Telegraphnak.

A nyugdíjasok azt mondják, fel nem foghatják, hogy a gyerekek szülei miért nem keresték őket, miért panaszkodtak egyből a rendőröknek. „Nem akartuk örökre megtartani a labdákat, sem tönkre tenni őket, hiszen tavaly is visszakapták mindet, sértetlenül. Mindketten értelmes emberek vagyunk, szülők, és nagyszülők.” A nyugdíjasok már nem csak az olykor letört növényeik, szétzúzott virágcserepeik, hanem a feljelentés miatt is mérgesek.

A két, 6 és 11 éves gyerek anyja, aki csak név nélkül volt hajlandó megszólani. Azt mondja, neki egy ideje elege volt már az idős szomszédokból. „Miért nem tudják egyszerűen visszadobni a labdát? Nem küldöm át a srácokat hozzájuk, mert túl mogorvák, különösen az asszony. Meg én is megijedek tőle” – mondta a nő, aki elismerte, hogy a gyerekei tettek már kárt a szomszédok kertjében.

A rendőrségi szóvivő annyit közölt, hogy mindkét felet felkeresték a kollégáik, és tanácsokkal látták el őket, hogyan rendezzék egymást közt az ügyet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.