Élet-Stílus

“Főzni biztosan nem tud!” – mondják a fiatal anyára, akinek 33 millióan látták a videóját

Ötéves kora óta rajong a labdáért, fényes jövőt jósoltak neki a fociban, mégsem abból él. Tanár lett, de lehet, hogy nem az iskolából megy nyugdíjba.

Harriett Pavlou egy angliai kisvárosban, Margate-ben él. Szülei ciprusiak, de ő már az Egyesült Királyságban született. A vasárnapokat nagymamájánál tölti. Négy generációs összejövetel ez, ott van az édesanyja és a kislánya is. A 3 éves Izabellen kívül mindenki fiatalabbnak tűnik a koránál. A 26 éves Harriett sem bánja, hogy sokszor 20 évesnek nézik. Modellként különösen jól jön ez neki.  Nem ez ugyan a főállása, de rendszeresen vannak felkérései. Decemberben például Los Angelesbe megy a Victoria’s Secret meghívására, az új sportmárkájuk reklámjában szerepel.

fotó: Elek Krisztián
Fotó: Elek Krisztián

Hétköznapokon egy iskolában dolgozik.

Testnevelés tanár vagyok az East Kent Collage-ben.  Idén kezdtem. Hétfőtől péntekig ott vagyok, nem sok idő marad másra, de azért igyekszem napi egy-két órát gyakorolni a labdazsonglőrködést is.

Harriett focista múltjának felidézésére bekeretezett újságcikket hoz a nagymama. Nem mai írás. A 11 éves kislányt méltatják, miután az Arsenal női serdülő csapatának tagja lett.

A Fox Kids tévé keresett lány focistákat, bekerültem a 10 kiválasztottba, akik egy barcelonai bajnokságra utazhattak. Harmadikok lettünk a világversenyen, amit amúgy az amerikai lányok nyertek meg. Az USA-ban a legnépszerűbb a női foci.

Rá egy évre hívták az Arsenalba játszani. Egy évig volt a csapat tagja.

Hetente 3-szor kellett Londonba utazni, emiatt sokszor korábban hazamentem a suliból és nagyon drága volt az utazás. Anyukám egyedül nevelt, így ez nagy teher volt nekünk.

Fotó: Elek Krisztián
Fotó: Elek Krisztián

Miután az Arsenalból kilépett, egy évig csak az iskolai csapatban játszott. Ott is kiemelkedően. A féltve őrzött cikk szerint az egyik meccsen 14:0-ra vertek egy csapatot, ebből 10 gólt Harriet lőtt. Ez volt az iskolában minden idők legnagyobb győzelme. Egykori tanára is azt nyilatkozta, hogy kivételes tehetség a lány, magas szinten focizhat a jövőben.

Harriettnek azonban más irányt vett a sorsa. Játszott még egy ideig a Charlton Athletic-ben, onnan az egyetem miatt lépett ki. A tanulásra akart koncentrálni.

Aztán férjhez mentem, jött Izabella, természetesen nem tudtam focizni.

Fotó: Elek Krisztián
Fotó: Elek Krisztián

Tavaly vette elő újra a labdát. És hozzá egy magassarkút.

Láttam egy videót, és azt mondtam, ezt én is meg tudom csinálni.  Egy-egy trükköt nehézségtől függően egy óra vagy két nap alatt tanulok be. A specialitásom a kézenállás. Sok lány tud zsonglőrködni magassarkúban, de nem látod őket kézenállva trükközni.

Amikor Harriet az alaptrükköket megtanulta, csinált egy felvételt és megosztotta. Ötezren nézték meg. Akkor ezt nagy számnak gondolta. Aztán megtalálta a brit tehetségkutató műsor és kérte, hogy csináljon egy új videót. Brazil barátnőjével terveztek műsort, de nem sikerült időben elkészülniük, így várhatóan a következő évadban szerepelnek majd.

 

Közben a videója egyre nézettebb lett. Már 33 millióan látták. Nem számított ekkora népszerűségre. A gyerekkori Arsenal szereplése után ezt tartja a legnagyobb sikerének. Persze, a videó alatt nem csak gratulációk vannak.

Gyakori komment, hogy a konyhában lenne a helyem, főzni biztosan nem tudok. Pedig tudok. Főleg görög ételeket.

Édesanyja is megerősíti, hogy a focitól nem lett fiús a lánya.

Gyerekként valóban soha nem babázott, inkább cowboyosdit játszott és 5-6 éves kora óta focizott, de ettől ő még egy gyönyörű nő és mindent tud, amit egy nőnek tudnia kell.

Azért sokan írják azt is, hogy feleségül akarom venni ezt a nőt

meséli Harriet és viccelődik, hogy most már választhat a jelentkezők között, hisz nemrég elvált.

Mostanában elsősorban csupán hobbi számára a foci, de azt reméli, egyszer majd abból élhet.

Szeretnék fellépni tévéműsorokban, rendezvényeken. Jó lenne, ha ez lenne a főállásom, mellette modellkedhetnék. Bízom Istenben. Úgy lesz jó, ahogy Isten akarja. Ha Amerikába küld, ott, ha Angliába, itt lesz jó.

Anyja szerint biztosan eléri a célját, mert mindig nagyon céltudatos volt. Ha valamit a fejébe vett, megcsinálta. Azt sem bánja, ha el kell engednie messzire.

Ha Amerikában tudja megvalósítani az álmát, abban is támogatom. Természetesen féltem őt, de nem bánom, ha megy. Majd visszajön.

Fotó: Elek Krisztián
Fotó: Elek Krisztián

Ajánlott videó

Olvasói sztorik