Foci

Magyar rekorddöntés sarokdekázásban

Kovács Péter magyar Guinness-rekordot döntött. A freestyle futballvilágbajnok 43 másodperc alatt 39.7 métert tett meg sarokdekázás közben.

A 2011-ben világbajnoki címet nyert freestyle focista, Kovács Péter arra vállalkozott, hogy sarokdekázásos rekordkísérletet hajt végre séta közben. A mutatványt a hazai Guinness-rekordbiztos, Sebestyén István felügyelte.

A Városligeti Gyermeknapon néhány perces bemelegítés után Kovács Péter elkezdte a dekázást, közben  folyamatosan haladt a kijelölt, 25 méteres pályán. A helyszínt rajongó gyerekek biztosították, akik síri csendben nézték végig a mutatványt. Végül bőven túlhaladva a kijelölt célon, “Petike”  megdöntötte a rekordot, amellyel, mint kiderült, eddig nem próbálkozott senki.

Az összesített mérési adatok szerint 43 másodperc alatt 39,7 métert tett meg folyamatos sarokdekázás közben. „Ilyen típusú rekord még nem született Magyarországon. Szívből gratulálok a sportolónak” – mondta Sebestyén István, hitelesítve a freestyler teljesítményét.

„Eredetileg 25 méter volt a cél, amit bőven túlteljesítettem. Nagyon örülök, hogy első próbálkozásra sikerült a rekordot megdöntenem.  A sarokdekázás a kedvenc trükkjeim egyike, ezért választottam ezt a rekordkísérletet.  Az egy helyben állva dekázás unalmas a számomra, ráadásul abból már létezik Guinness-rekord, viszont eddig még senki nem indult el a labdával” – mondta a freestyler, aki minden nap gyakorol, átlagban 3 órát.

A fiatal tehetség a labdarúgó Eb nyitóünnepségén tart bemutatót.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik